petroleocbdolar

Els preus del petroli tornen a registrar pèrdues aquest divendres, després d'haver experimentat un lleuger rebot a primera hora aquest divendres enmig d'una sessió marcada per la poca liquiditat del mercat a causa del cap de setmana llarg per Acción de Gracias. Mentrestant, els inversors continuen preocupats per la demanda xinesa i les negociacions sobre un possible límit al preu del cru rus.

El barril Brent, de referència a Europa baixa un 0,48%, fins als 84,93 dòlars, mentre que el West Texas, de referència als Estats Units, retrocedeix un 0,28%, fins als 77,74 dòlars. Cal destacar que aquest dijous no hi va haver negociació del WTI per la festivitat d'Acció de Gràcies i els volums es van mantenir a nivells baixos.

D'aquesta manera els dos contractes es dirigeixen cap a la seva tercera pèrdua setmanal consecutiva, després d'haver arribat a mínims de 10 mesos.

Els analistes destaquen que l'estructura de mercat del Brent implica que la demanda encara és feble, "amb backwardation", definida "pels preus del mes anterior que es negocien per sobre dels contractes per a lliurament posterior, havent-se debilitat durantles últimes sessions".

Així mateix, indiquen que per al diferencial de dos mesos, el barril de referència a Europa es va submergir breument en contango aquesta setmana, cosa que implica "un excés d'oferta amb contractes de lliurament a curt termini per sota dels lliuraments posteriors".

Amb tot, els inversors continuen preocupats per la situació de la Xina, el principal importador de petroli del món. El gegant asiàtic no deixa de reportar xifres de nous contagis per Covid i aquest dijous va registrar un nou rècord. Diverses ciutats del tot el país ja estan aplicant mesures i restriccions per contenir els brots sobre la base de la seva política de Covid zero.

Aquesta situació influeix directament en la demanda de petroli que, en disminuir els desplaçaments, s'ha anotat un exercici d'un milió de barrils per dia més baix que la mitjana.

I mentrestant, els països del G7 i de la Unió Europea discuteixen sobre un possible límit al preu del petroli rus que podria oscil·lar d'entre els 65 i els 70 dòlars per barril. Fins ara no s'ha arribat a cap acord.

L'objectiu d'aquesta mesura seria doble: mantenir el flux de petroli rus per evitar pics de preus globals i alhora limitar els ingressos de Moscou.

El president rus, Vladímir Putin, advertia aquest dijous durant una conversa telefònica amb el primer ministre de l'Iraq, Mohammad Xia al Sudani, que un possible límit al preu del petroli rus tindrà "greus conseqüències" per als mercats energètics mundials.

"Vladimir Putin ha emfatitzat que aquestes accions són contràries als principis de les relacions de mercat i és molt probable que pugui conduir a conseqüències greus per al mercat mundial de l'energia", indicava en un comunicat, recollit per l'agència de notícies Interfax.

Noticias relacionadas

contador