petrole 20220731191117

El petroli estén les caigudes aquest dimecres després d'haver començat la jornada amb un rebot moderat. El barril de cru Brent, de referència mundial, baixa fins als 86,11 dòlars, mentre que el barril de WTI cau fins als 84,06 dòlars. Això, en un dia durant el qual l'Aràbia Saudita i Rússia han mantingut converses estratègiques sobre l''or negre' i els seus preus.

Segons han confirmat diverses agències de notícies russes, el viceprimer ministre rus, Alexander Novak, ha informat que tant el Kremlin com Riad mantindran converses en aquest front, ja que el conflicte entre Israel i Palestina podria afectar els preus del cru. Si bé és cert que Israel no és un gran productor de petroli, els mercats temen que un empitjorament del conflicte interrompi el subministrament al Pròxim Orient, agreujant el dèficit previst per al que queda de l'any.

"Ho discutirem. Aquest tipus d'esdeveniments al món poden influir d'una manera o altra en la situació del consum de recursos energètics", va assegurar Novak segons l'agència Interfax.

Val a dir que el ministre saudita d'Energia, el príncep Abdulaziz bin Salman, participarà en una conferència sobre energia a Moscou aquest mateix dimecres. També està previst que hi assisteixin personalitats com el president rus Vladimir Putin, el mateix Novak, el primer ministre iraquià Mohammed Shia Al-Sudani i altres representants de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP).

El petroli es va disparar després de la incursió de Hamàs a Israel, que va declarar la guerra a Palestina després de l'atac. Si bé el cru va moderar aquest dimarts el seu avenç, s'espera que la cotització de l''or negre' es mantingui volàtil a curt termini, ja que la incertesa geopolítica continua sent elevada.

Cal recordar que l'OPEP va confirmar recentment que continuarà amb la retallada fins a final d'any i tant Riad com Moscou van ratificar la retallada addicional d'1,3 milions de barrils diaris fins que finalitzi el 2023. Alguns analistes esperen que aquestes retallades es reverteixin a la primera meitat del 2024.

És important assenyalar també que l'Aràbia Saudita va anunciar aquest dimarts que està treballant amb socis regionals i internacionals per evitar l'escalada de la situació a Gaza i zones veïnes, i va reafirmar que recolza els esforços per estabilitzar els mercats del petroli. Recentment, el ministre d'Energia saudita va afirmar que les darreres mesures de l'OPEP i els seus socis no tenien com a objectiu disparar els preus del cru.

En un senyal més positiu per al subministrament, Veneçuela i els Estats Units han avançat en les converses que podrien alleujar les sancions a Caracas en permetre que almenys una empresa petroliera estrangera més adquireixi cru veneçolà sota certes condicions.

Noticias relacionadas

contador