petroleo-pozo

El petroli cau més d'un 4% aquest dilluns per causa de l'augment dels casos de coronavirus fora de la Xina. A Europa, el virus ha irromput amb força a través d'Itàlia (219 infectats i sis morts) i a Corea del Sud els contagis s'han multiplicat per sis. Els casos també han augmentat a l'Iran.

Aquesta situació de crisi sanitària està tenint un impacte clar sobre l'economia, i es preveu que afecti la demanda de l''or negre'. El barril Brent es deixa a aquestes hores un 4,05%, fins als 56,13 dòlars, mentre que el West Texas cedeix un 4%, fins als 51,22 dòlars.

"A mitjan setmana passada el consens apuntava a un impacte econòmic temporal (del coronavirus) que seria compensat per les accions dels bancs centrals", afirma Michael McCarthy, cap d'estratègia de mercat de CMC Markets a Sydney.

"Però (després dels esdeveniments de les últimes hores), els inversors ara estan qüestionant les seves premisses sobre el creixement econòmic i això, certament, està pesant sobre els mercats del petroli", afegeix.

El Govern de Corea del Sud ha posat al país en alerta màxima, després que el nombre de contagis hagi augmentat a més de 700, amb set morts, mentre que a Itàlia les autoritats han anunciat una quarta mort pel virus, i una xifra de contagis que supera els 150.

l'Iran, per part seva, ha confirmat 43 casos i vuit morts, amb la majoria de les infeccions localitzades a la ciutat sagrada musulmana xiïta de Qom. Aràbia Saudita, Kuwait, l'Iraq, Turquia i l'Afganistan van imposar restriccions de viatges i immigració a la República Islàmica.

"No hem de subestimar la pertorbació econòmica, ja que la rapidesa del contagi podria desencadenar una caiguda massiva de l'activitat comercial a tot el món de proporcions que el món no ha vist mai abans", va dir Stephen Innes, estrateg en cap de mercat de AxiCorp en una nota aquest dilluns.

contador