• A mesura que els grans productors retallen la producció, les perforadores nord-americanes incrementen la seva activitat
cbpetroleo8163g

El petroli cau més d'un 1% aquest dilluns (barril Brent: -1,19%. 54,83 dòlars; barril West Texas: -1,33%. 52,51 dòlars) a mesura que els signes d'una forta recuperació en l'activitat de perforació als Estats Units eclipsen les notícies que els productors de l'OPEP i ens no-OPEP estan complint amb la retallada acordada a la fi de l'any passat.

La producció de petroli dels Estats Units ha augmentat més del 6% des de mitjan 2016

Els ministres que representen a membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i productors no pertanyents a l'OPEP van dir en una reunió mantinguda aquest diumenge que, dels 1,8 milions que es planejaven reduir per dia (1,2 milions per part dels membres de l'OPEP i 600.000 per part dels productors no-OPEP), ja s'han retirat 1,5 milions.

"Molt d'això (retallada) ja està en el preu mentre que als Estats Units la producció cobra ritme", assenyala a Reuters Carsten Fritsche, analista de commodities de Commerzbank a Frankfurt.

Els perforadores nord-americanes van afegir el major nombre de plataformes en gairebé quatre anys la setmana passada, segons van mostrar les dades de la signatura de serveis energètics Baker Hughes aquest divendres. Això amplia la recuperació de la perforació a vuit mesos i està recolzant els senyals que la producció dels Estats Units seguirà augmentant fortament al mateix temps que els altres grans productors retallen la producció.

Baker Hughes va explicar que 35 noves plataformes es van activar la setmana passada, alimentant els temors d'un augment significatiu en la producció nord-americana que compensaria la reducció de l'OPEP.

La producció de petroli dels Estats Units ha augmentat més del 6% des de mitjan 2016, encara que es manté un 7% per sota del màxim històric que es va veure en 2015. Els nivells actuals es corresponen als de finals de 2014, quan la forta producció nord-americana va contribuir a la caiguda dels preus del petroli.

Noticias relacionadas

contador