Antonio Costa

El Govern de Portugal està començant a complir algunes de les seves promeses electorals, entre les quals hi ha la supressió gairebé total de l'impost extraordinari per als treballadors, la devolució gradual de les retallades aplicades als funcionaris o un augment del 5% en el salari mínim.

«Amb aquestes mesures, aprovades en els primers 20 dies de govern, procurarem interrompre el camí d'empobriment i retrocés social que van imposar les polítiques d'austeritat», assenyalava Costa en una carta publicada al Diário de Notícias.

A més, el govern socialista també prohibirà el cobrament de comissions bancàries. Aquesta iniciativa, projecte del Bloco de Esquerda, té com a objectiu garantir la gratuïtat del compte corrent de baix cost, que té unes comissions d'entre 24 i 75 euros per als usuaris, assenyala lainformacion.com. Per als bancs, aquests cobraments suposaven una part important dels ingressos.

QUATRE FESTIUS MÉS

El Govern també prendrà altres mesures, com ara prohibir la pignoració de l'habitatge familiar per deutes fiscals o amb la Seguretat Social, una de les promeses de tots els partits d'esquerra que conformen l'Executiu de Costa.

Igualment, aquest any es recuperaran quatre festius nacionals (dos de laics i dos de catòlics) que havien estat suprimits el 2013, quan el país es trobava sota un dur rescat financer. D'aquesta manera, el país tornarà a tenir els 14 festius anuals que tenia fins al 2013.

També està previst recuperar les 35 hores setmanals per als funcionaris, però la data en què ha d'entrar en vigor la mesura divideix els socis de l'esquerra.

contador