pedro sanchez rencontrera mohamed vi jeudi a rabat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts un increment del 8% en el salari mínim interprofessional, que amb aquesta pujada arribarà als 1.080 euros mensuals.

"Us anuncio que aprovarem una nova pujada del salari mínim interprofessional del 8% per arribar als 1.080 euros", ha assegurat durant la seva compareixença al Senat.

Sánchez ha destacat que, amb aquesta mesura, es compleix "un compromís de la legislatura", i, a més, col·loca el salari mínim al 60% de la retribució mitjana, "com diu la Carta Social Europea".

"Vull que els espanyols sàpiguen que la nostra lluita per millorar les condicions dels treballadors i per aconseguir un repartiment més just dels beneficis empresarials només ha començat", ha afegit.

L'anunci s'ha produït després de la reunió que el Govern ha mantingut amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i a la qual també hi ha acudit la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per tancar una taula que en aquesta ocasió no ha tingut la representació de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE).

El president de la patronal, Antonio Garamendi, ha criticat que el Govern no li hagi fet arribar cap proposta concreta sobre les xifres abans de la reunió, i ha assegurat que el Ministeri de Treball “només busca la foto”.

Durant la seva intervenció d'aquest dimarts, Sánchez també ha destacat que el país necessita desenvolupar "altres fortaleses basades en el talent, la ciència, la innovació, la digitalització o el menor preu de l'energia".

"Necessitem augmentar la productivitat, també els beneficis de les empreses, especialment de les petites i mitjanes empreses perquè elles puguin pagar millor els seus treballadors", ha afegit.

contador