• L'entitat presidida per Emilio Saracho segueix controlant el 4,5% del capital
  • La resta de bancs han liquidat les seves posicions mentre el valor d'acció és de gairebé 0
abengoa, solar, energia

Nova venda d'accions d'Abengoa per part d'una entitat financera. Crédit Agricole ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la venda d'un 2% del capital de l'empresa andalusa, per reduir la seva presència des el 4,596% al actual 2,418%.

  • 0,01€
  • 0,00%

A partir d'ara, el banc francès no té obligació de comunicar al regulador les seves operacions amb accions d'Abengoa, ja que ha retallat la seva presència en el capital per sota del 3% (en va arribar a controlar gairebé el 9%).

D'aquesta manera, l'únic banc que es manté com a accionista rellevant després del rescat és Banc Popular, que de moment segueix controlant el 4,576% de l'empresa.

La resta de creditors s’ha anat desfilant. Santander va reduir la seva participació des del 9,6% fins al 2,4%. Sabadell va fer el mateix en desfer completament de la seva 3%. El mateix va passar amb els fons Värde i De Shaw, que sumaven un 7%.

Abengoa cau més d'un 90% en borsa aquest any, fruit de la cotització de 17.800 milions de noves accions per diluir la família Benjumea i la resta d'accionistes tradicionals. Una cosa que ha apropat el preu unitari de les seves accions a zero.

Noticias relacionadas

contador