• Corea del Nord ha amenaçat amb llançar una bomba d'hidrogen al Pacífic
  • El ien cau davant el dòlar en resposta a aquesta amenaça
0cbasia921j2

Les borses d'Àsia i el Pacífic han tancat en vermell aquest divendres, després de les noves amenaces de Corea del Nord i també per la rebaixa de qualificació creditícia de la Xina per part de S&P. Els inversors també estan digerint la possibilitat que la Reserva Federal dels EUA (Fed) apugi els tipus un cop més aquest any.

El ministre de Relacions Exteriors de Corea del Nord, Ri Yong Ho, va dir dijous a Nova York que el país podria considerar una prova nuclear d'"una escala sense precedents" a l'Oceà Pacífic, segons l'agència de notícies Yonhap de Corea del Sud . Aquests comentaris es van produir poc després que el líder nord-coreà Kim Jong-un digués que estava considerant el "nivell més alt de contramesures dures" en resposta a l'advertència del president Donald Trump que els Estats Units aniquilaria Corea del Nord si fossin forçats a defensar-se o els seus aliats.

El ien japonès va pujar en el comerç del matí després de l'informe de l'amenaça de la prova nuclear, amb el JPYUSD dòlar nord-americà, caient a un mínim de 111.97 abans de recuperar-se a l'entorn de 112.06. El dòlar nord-americà seguia caient al voltant del 0,3% des del tancament de dijous al Japó.

D'altra banda, el Nikkei 225 del Japó va esborrar els guanys inicials per tancar amb una caiguda del 0,38%. A l'altre costat de l'Estret de Corea, el Kospi ha caigut un 0,7%, mentre que l'índex Kosdaq es va deixar un 1,41%. Diversos noms de tecnologia blue chip es van mantenir en els primers guanys, però es van negociar fora dels màxims de la sessió després dels titulars de Corea del Nord. Samsung Electronics va pujar un 0,11% i SK Hynix va guanyar un 0,72%, mentre que Posco va caure un 3,63%.

Els mercats de la Xina van reduir els seus guanys per tancar en vermell després que S&P rebaixés la qualificació creditícia de la Xina a A+ d'AA-, pels més riscos financers i econòmics. La qualificació estava anteriorment en 'AA-'. No obstant això, l'agència ha mantingut la perspectiva estable.

L'índex Hang Seng va baixar un 0,69%, mentre que els mercats continentals van registrar pèrdues més moderades. El Shanghai Composite va caure un 0,45% i el compost de Shenzhen es va deixar un 0,43%.

Noticias relacionadas

contador