• El Nikkei cedeix un 0,66% pressionat pel ien
0cbasia921j2

Els mercats mundials segueixen molt pendents dels riscos geopolítics i de les amenaces de guerra comercial dels EUA i les borses asiàtiques no en són una excepció. Els parquets del continent han començat la setmana en vermell, llastats per la incertesa que llança sobre els mercats el resultat de les eleccions a Itàlia.

  • 24,06€
  • -1,11%

Sense un vencedor que reuneixi els esforços suficients per assolir el 40% dels vots, la tercera potència de l'Eurozona s'encamina a la ingovernabilitat. I, el que és més alarmant, les forces euroescèptiques, el Moviment Cinc Estrelles i la Lliga Nord, s'han fet amb el 30% i el 18% dels escons, respectivament.

Les borses asiàtiques han tancat amb pèrdues aquest dilluns, mentre els inversors intenten pair aquest desenllaç. El Hang Seng de Hong Kong es deixa un 2,28%, mentre el Nikkei cedeix un 0,66%. L'índex de referència de la borsa nipona també s'ha vist molt pressionat per la fortalesa del ien, que es dispara fins als 105,35 iens, molt a prop del màxim de 16 mesos assolit divendres passat als 105,25 iens.

Les borses de la Xina continental són les úniques que han aguantat l'onada de vendes i tanquen amb guanys marginals, pràcticament planes. El Kospi sud-coreà cedeix un 1,13%, la borsa de Singapur es deixa un 1,04% i Tailàndia i Malàisia cauen un 0,35% i un 0,75%, respectivament.

Els parquets del pacífic, Austràlia es deixa un 0,57% i Nova Zelanda, un 0,10% i la borsa de Bombai cau un 0,79%.

Noticias relacionadas

contador