dl china market trading food vendors street peoples republic of china beijing business pb
Sharecast / GuangWu Yang via Pixabay

El Banc Asiàtic de Desenvolupament ha reduït les previsions per a la Xina al 3,3% el 2022, des de la predicció anterior del 4% revisada al juliol, i ha declarat que el gegant asiàtic arrossega les perspectives de creixement de la regió en general per la seva política de Covid zero.

El Banc Asiàtic de Desenvolupament espera ara que els països en desenvolupament d'Àsia -excloent-ne la Xina- creixin un 5,3% el 2022 i del 4,9% el 2023, segons les últimes actualitzacions del seu informe. Serà la primera vegada en més de tres dècades que la resta dels països en desenvolupament de l'Àsia creixi més ràpid que la Xina, segons afirma l'entitat amb seu a Manila al darrer informe de perspectives publicat dimecres.

També va rebaixar la previsió de creixement econòmic de la Xina per al 2023 al 4,5%, des de la perspectiva del 4,8% d'abril, ja que "el deteriorament de la demanda externa continua frenant la inversió al sector manufacturer".

Tot i que la regió mostra signes de recuperació contínua a través de la reactivació del turisme, els vents en contra a nivell mundial estan frenant el creixement general, ha dit l'entitat.

Noticias relacionadas

contador