ep handout - 16 august 2019 italy lampedusa a ship of the guardia di finanza sails behind rescue ship open arms of the aid organisation proactiva open arms photo friedrich bungertseawatchdpa - achtung nur zur redaktionellen verwendung und nur mit
Friedrich Bungert/SeaWatch/dpa

El Govern ha decidit enviar a Lampedusa, l'illa italiana on es troba un centenar d'immigrants a bord de l'Open Arms, el vaixell de l'Armada espanyola Audaz per recollir-los, perquè considera que de les "diferents opcions" aquesta és la més adequada i "permetrà resoldre" aquesta mateixa setmana l'emergència humanitària que es viu a bord, explica la Moncloa en un comunicat.

Pel que sembla, Audaz es prepara des d'aquest matí a la base de Rota (Cadis) per posar rumb immediat a l'illa. A primera hora del matí van començar les tasques de preparació i aprovisionament per iniciar la singladura i donar assistència al vaixell d'Open Arms i als seus ocupants. I ha estat a les 17:00 hores quan ha partit.

El vaixell navegarà durant tres jornades fins a Lampedusa, on es farà càrrec de les persones acollides a l'Open Arms i procedirà a l'acompanyament de l'embarcació de l'ONG Proactiva Open Arms fins al port de Palma, a Mallorca.

contador