ep cartel de la convocatoria de tsunami democrtic
TSUNAMI DEMOCRÀTIC

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es reuneix aquest dimecres d'urgència per estudiar els diferents escenaris que es presenten davant el Barça-Madrid del 18 de desembre, per les amenaces de protestes de la plataforma Tsunami Democràtic. Tenen por que pugui provocar que el partit no es jugui amb normalitat. En conèixer la cimera, el moviment independentista ha insistit que l'única forma de garantir "normalitat" durant el clàssic és que permeti que el Camp Nou exhibeixi el lema 'Spain sit and talk' ('Espanya, seu i parla').

Segons informen diversos mitjans, durant la cimera de l'organisme rector del futbol espanyol s'estudiaran les conseqüències de les accions de Tsunami Democràtic, que inclouen possibles sancions al Barça si el partit pateix problemes. Segons algunes fonts, l'organisme també sospesa que el partit es jugui a un altre camp.

La plataforma separatista ha convocat una "concentració massiva" a l'exterior del Camp Nou el 18 de desembre, dia en què se celebra el Barça-Madrid.

"Després de constatar la impossibilitat de pactar amb el FC Barcelona i el Reial Madrid CF l'oportunitat de fer visible, a les grades de camp i de forma efectiva, la crida al diàleg que Espanya ignora, Tsunami Democràtic es compromet a fer-ho", ha escrit l'organització en un comunicat.

Tsunami ha anunciat quatre punts de trobada al voltant del camp barceloní, i ha avisat que fins al moment més de 18.000 persones s'han inscrit per diversos canals a les convocatòries, "moltes d'aquestes persones amb entrades de soci, ja han rebut les consignes pertinents".

Amb tot, la plataforma ha fet la crida argumentant que en "una situació excepcional, cal actuar de manera excepcional".

"En aquests moments una part important de la població catalana pateix una exclusió per raons d'ideologia. Ni pot exercir drets fonamentals sense repressió, ni pot exercir el seu dret a l'autodeterminació", ha afegit Tsunami.

Noticias relacionadas

contador