Donald Trump

El president estatunidenc, Donald Trump, ha assegurat aquest dimecres que segueix "molt de prop" la situació a Veneçuela i ha reiterat el suport dels Estats Units al "poble veneçolà i la seva llibertat". Rússia ha respost amb l'avís que "nous passos agressius" a Veneçuela implicarien greus conseqüències.

"Continuo seguint molt de prop la situació a Veneçuela. els Estats Units està amb el poble de Veneçuela i la seva llibertat!", ha assenyalat a través del seu compte en la xarxa social Twitter.

El mandatari ha qualificat com a "terrible" la situació a Veneçuela i ha subratllat que els Estats Units "té moltes opcions obertes".

"És una cosa terrible. La gent mor de fam. La gent es mor. No hi ha menjar, no hi ha aigua. Tot el que està passant és una situació terrible i estem fent tot el que podem", ha afirmat en una entrevista per a la cadena estatunidenca Fox Business.

Trump ha manifestat que "no hem vist un escenari així en anys" i ha afirmat que pensar el ric que era el país i veure el que està passant ara és "una cosa terrible".

El dimarts, l'autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó, i un alliberat Leopoldo López van anunciar l'inici de la 'Operació Llibertat' assegurant que tenien el suport de "un grup important" de militars, entre ells el cap del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (SEBIN).

Milers de veneçolans van prendre Caracas rumb a l'oest, on està el Palau de Miraflores, seu de la Presidència de Veneçuela, secundant la crida de Guaidó i López, però van ser frenats per la Guàrdia Nacional Bolivariana.

Almenys dues persones han mort i 130 han resultat ferides en tot el país, segons l'últim balanç de l'Observatori Veneçolà de la Conflictivitat Social (OVCS).

Per part seva, el mandatari veneçolà, Nicolás Maduro, ha denunciat que l'intent de "cop d'estat" va ser dirigit per l'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Bolton, i ha assegurat que aviat oferirà proves de la conspiració.

RÚSSIA ES POSICIONA

La ingerència estatunidenca ha provocat una reacció des del Kremlin que recullen diversos mitjans. El ministre d'Afers exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha advertit al secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, dutane una conversa telefònica, que "nous passos agressius" a Veneçuela implicarien greus conseqüències.

Lavrov també ha condemnat el que va qualificar de "interferència" dels Estats Units en els assumptes interns de Veneçuela, que en la seva opinió és una violació del dret internacional.

Noticias relacionadas

contador