ep manifestacionfavormadrid centralmadrid
Jesús Hellín - Europa Press

La decisió del nou alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, sobre la moratòria de multes a Madrid Central no ha agradat al diari novaiorquès. "Madrid es dirigeix en direcció oposada" assenyalen "el canvi de sentit d'aquesta mesura fa que sigui la primera gran ciutat europea important que reverteixi la prohibició dels vehicles d'altes emissions", destaquen en un article.

A partir d'aquest dilluns no es multarà els vehicles que accedeixin a Madrid Central, però sí se'ls avisarà que han circulat per una àrea restringida. La moratòria de multes es prolongarà almenys fins al setembre.

Una decisió que critica el diari i explica que els governs locals de tot Europa han passat més d'una dècada introduint lleis que restringeixen l'accés de vehicles a les àrees centrals de moltes ciutats "en un esforç per millorar la qualitat de l'aire per a residents i visitants per igual" apunta The New York Times.

Però a partir d'aquest dilluns, "Madrid es dirigeix ​​en direcció oposada". Els conductors ja no faran front a multes per accedir a aquest àrea del centre de la ciutat, coneguda com Madrid Central, "que va esdevenir una zona de baixes emissions a finals de novembre" després de la prohibició de l'entrada a la majoria dels vehicles.

El canvi de sentit de la política fa que Madrid "sigui la primera ciutat europea important que reverteixi la prohibició dels vehicles d'altes emissions i permeti que els automòbils accedeixin sense restriccions a aquesta àrea".

Segons el diari, Londres es va convertir el 2003 en la primera ciutat europea important en obligar els conductors a pagar una tarifa de congestió per ingressar al cor de la ciutat. Des de Brussel·les a Milà, diverses altres ciutats europees van seguir el seu exemple i van introduir els seus propis sistemes de tarifes o prohibicions de trànsit, dirigits a vehicles d'altes emissions com camions i vehicles dièsel més vells.

I a Alemanya, les decisions judicials han obligat a Munic i altres ciutats a reduir el trànsit.

contador