ep archivo   hosteleros hostelero hosteleria camareros camarero camarera personas trabajando trabajo
EUROPA PRESS - Archivo

El Ministeri de Sanitat proposa ara eliminar les restriccions a l'hostaleria i permetre l'obertura de l'oci nocturn també en zones en un nivell mitjà de risc i no només baix, mesures que, en tot cas, han de ser objecte de revisió i flexibilització segons evolucioni la pandèmia.

Així consta a l'esborrany que el departament que dirigeix ​​Carolina Darias va enviar ahir a la nit als consellers en què Sanitat modifica la declaració d'actuacions coordinades aprovada la setmana passada pel Consell Interterritorial de Salut i publicada des de dissabte al BOE.

En concret, el nou plantejament de Sanitat suprimeix tot el referent a les limitacions a l'hostaleria; l'acordat amb el vot en contra de cinc comunitats -Andalusia, Madrid, Catalunya, Múrcia i Galícia- i l'abstenció d'una altra -Castella i Lleó- va ser deixar obrir aquests establiments fins a la una de la matinada, sense poder servir més enllà de les dotze de la nit, a més d'altres restriccions d'aforament.

A més, modifica l'apartat que al·ludia a l'oci nocturn: si abans només es permetia la seva obertura fins a les 2.00 hores, ampliable a les 3.00, en zones de fins a nivell 1 d'alerta, a l'esborrany inclou també les que es troben al nivell 2. A l'actualitat, només País Basc i la Rioja se situen per sobre del nivell 3.

Sanitat ha fet aquest nou plantejament després que l'Audiència Nacional paralitzés aquest dilluns aquestes restriccions a la Comunitat de Madrid davant "el risc de generar situacions d'incertesa i de menyscabament (que pogués ser greu) als interessos dels afectats últims per la decisió d'imposar restriccions diferents a les ja existents".

contador