ep el ministro de sanidad salvador illa en rueda de prensa
Moncloa

El Govern concedirà canviar de fase a totes les CCAA i territoris que ho han sol·licitat, de manera que la major part d'Espanya es trobarà dilluns que ve en fase 3, l'última de la desescalada, i en la qual es transfereix la governança a les CCAA. Dues comunitats i territoris que passaran a fase 2 aquest dilluns seran Madrid i Barcelona. Després de dues setmanes en fase 1, Sanitat les ha autoritzat a totes dues a avançar cap al següent nivell de desescalada.

Madrid i Barcelona arriben a la fase 2 amb dues setmanes de retard respecte a la resta d'Espanya. A partir d'aquest dilluns, tindran permès obrir (amb limitacions) centres comercials i l'interior de bars i restaurants.

Un altre avantatge de passar a fase 2 és que les franges horàries per passejar i fer esport queden eliminades. Els d'Ayuso aconsegueixen així l'aprovació del Govern, després de presentar la documentació necessària per al canvi de fase a principis d'aquesta setmana.

En aquesta documentació, la capital destacava les "millores assistencials" i els "reforços de professionals", a més de "la consolidació del sistema de detecció de casos", que havien estat assignatures pendents de la ciutat. Madrid segueix sense haver contractat, malgrat tot, els 400 rastrejadors que va prometre a l'Executiu per al seguiment de casos.

QUÈ MÉS ES POT FER A LA FASE 2?

Madrid i Barcelona poden, a partir del dilluns, acollir reunions socials de fins a 15 persones, sempre que es respectin les mesures de precaució i distanciament social. A més, es tornen a permetre les visites a residències.

Una altra de les claus és la reobertura de cinemes, teatres i auditoris a un terç de la seva capacitat, així com les biblioteques. Els espectacles culturals podran allotjar un màxim de 50 espectadors (si són en un lloc tancat) i un màxim de 400 (si són a l'aire lliure).

Noticias relacionadas

contador