ep el presidente ruso vladimir putin 20200328234303
-/Kremlin/dpa

Pirates informàtics secundats per l'Estat rus estan intentant robar la recerca sobre la vacuna i tractaments per a la Covid-19 a institucions acadèmiques i farmacèutiques de tot el món, segons va dir aquest dijous el Centre Nacional de Ciberseguretat del Regne Unit (NCSC, per les seves sigles en anglès).

Un comunicat coordinat del Regne Unit, els Estats Units i el Canadà, i recollit per Reuters, va atribuir els atacs al grup APT29, també conegut com 'Cozy Bear', que diuen és gairebé segur que està operant com a part dels serveis d'intel·ligència russos.

"Condemnem aquests menyspreables atacs contra els qui fan un treball vital per combatre la pandèmia del coronavirus", va dir el director d'operacions del NCSC, Paul Chichester.

El NCSC va dir en un comunicat que els atacs del grup estan en curs i que utilitzen una varietat d'eines i tècniques, inclosos el 'spear-phishing' i malware.

"APT29 possiblement continuarà atacant a organitzacions involucrades en la recerca i desenvolupament de la vacuna per a la Covid-19, ja que cerquen respondre preguntes addicionals d'intel·ligències relatives a la pandèmia", va dir NCSC en un comunicat.

El Regne Unit i Estats Unit van dir al maig que xarxes de pirates informàtics estaven atacant a organitzacions nacionals i internacionals que responen a la pandèmia de la Covid-19. Però tals atacs no havien estat connectats explícitament a l'Estat rus.

El grup 'Cozy Bear', associat al govern rus, és sospitós de l'atac informàtic contra el Partit Demòcrata abans de les eleccions de 2016 als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador