elecciones isabel diaz ayuso2
Comunidad de Madrid

La presidenta en funcions i candidata a la investidura de la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dijous la imminent aprovació de la rebaixa fiscal de mig punt en l'IRPF de cara al fet que els contribuents madrilenys puguin beneficiar-se'n durant la Campanya de la Renda de 2022.

L'objectiu és aprovar un projecte de llei aquest any, perquè entri en vigor durant el pròxim exercici, tal com ha avançat durant la seva intervenció durant la primera sessió del debat d'investidura celebrat aquest dijous a l'Assemblea de Madrid.

La dirigent madrilenya ha destacat que aquesta rebaixa beneficiarà més de tres milions de contribuents, especialment a les rendes més baixes. D'aquesta manera, s'estima un estalvi fiscal global proper als 300 milions, que tindrà major impacte en les rendes baixes, amb una rebaixa del 5,6%. Per a les rendes altes, l'estalvi calculat se situa en un 2,4%.

A més d'aquesta rebaixa en l'IRPF, Ayuso ha anunciat que els joves madrilenys que visquin de lloguer es poden deduir en l'IRPF fins a un màxim de 1.200 euros, un 20% més del límit actual. D'aquesta manera, es podran beneficiar-se d'aquest increment dels contribuents menors de 35 anys (o de fins a 40 quan tinguin obligacions familiars o estiguin a l'atur) la base imposable dels quals no sigui superior a 25.620 euros en tributació individual o a 36.200 en conjunta. Aquesta iniciativa, per a la qual s'invertiran 10 milions d'euros, afectarà a prop de 50.000 contribuents.

LLEI AUTONOMIA FISCAL

D'altra banda, també durant la seva intervenció, ha avançat que el govern regional blindarà amb una llei l'autonomia fiscal dels tributs que gestiona davant "la intenció" de l'Executiu central d'apujar els impostos dels madrilenys. Així, portarà a la Cambra madrilenya una Llei de Defensa de l'Autonomia Fiscal de la Comunitat de Madrid, prenent com a referència les competències en aquesta matèria que emanen de la Constitució Espanyola i que permet que Madrid pugui decidir lliurement la seva política fiscal sobre els tributs cedits per l'Estat.

A més, ha posat èmfasi que recordaran "cada vegada que algú parli de dúmping fiscal, d'efecte capitalitat, d'efecte aspiradora o atac d'alguna manera als interessos dels madrilenys", que són "la regió més solidària amb la resta del país i que si ens va malament a nosaltres li va malament a tot Espanya".

contador