• "Esta es la hoja de ruta que han trazado con sus votos millones de catalanes", ha avisado
  • Puigdemont da así un año al estado para pactar una salida
  • "La sociedad catalana está convencida de que el Estado español es un mal Estado", añade
  • Una militante de VOX ha interrumpido el acto para entregar a Puigdemont un Código Penal y unas esposas
Carles-Puigdemont-respon-loposicio-dinvestidura_EDIIMA20160110_0271_18-560x315

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha advertit aquest divendres a l'Estat de la seva intenció de celebrar unes noves eleccions amb caràcter constituent, amb la intenció de celebrar un referèndum sobre la independència de la comunitat autònoma. Puigdemont assegura que aquesta és el full de ruta que han volgut els catalans amb el seu vot.

En un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fórum, el president de Catalunya ha indicat a més la creença que l'Estat "no està preocupat" pel procés d'independència català, però que malgrat això ha insistit a "reclamar l'atenció sobre un assumpte de la màxima transcendència, per trobar la millor solució per a tots".


"Proposo que aquest any com a màxim ens reconeguem més mútuament i l'independentisme sigui reconegut com un actor polític que no desapareixerà. Cal dialogar amb coratge, amb ganes d'arribar a acords i amb el compromís d'implementar-los", ha afegit, segons el diari El Mundo. Puigdemont assegura al seu torn que aquesta seria la via que "més convé a ambdues parts" perquè, una vegada que s'arriba "a la solució que vol Catalunya, caldrà seguir cooperant".


NO CREU EN UNA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

"La societat catalana està convençuda que l'Estat espanyol és un mal Estat", ha postil·lat Puigdemont, el qual creu que la solució "arribarà de totes maneres" i que l'Estat espanyol ha d'entendre que "cal dialogar amb respecte". El president de la Generalitat diu que la majoria de catalans "no vol desentendre's d'Espanya" però que tampoc volen entendre's "d'aquesta manera". "Cal tornar-se a entendre i ha de ser d'igual a igual", ha dit.


Puigdemont també ha defensat que, al seu parer, la reforma de la Constitució no seria la fórmula per resoldre el problema, i creu que un pacte per escometre aquest pas requeriria d'un gran coratge polític com el que es va viure en la Constitució de 1978, i creu que ara "estem molt lluny d'aquell esperit". "La reforma és només un enunciat, un missatge de Twitter".


ES VEU 'POC RESPONSABLE' SOBRE LA REBAIXA DE MOODY'S


Just avui s'ha sabut a més que l'agència de qualificació Moody's ha anunciat als inversors la seva decisió de rebaixar la qualificació al deute del govern català, fet que suposaria la pitjor nota que ha atorgat a una comunitat espanyola en la seva història.


Referent a això, Puigdemont ha subratllat que el seu govern és "molt poc responsable" d’aquest tema, i ha reiterat la necessitat que la Generalitat tingui la capacitat de recaptar impostos i llavors "veurem quina qualificació creditícia obtindria Catalunya".


DEFENSA ALS MOSSOS


Puigdemont s'ha referit a més als conflictes al barri barceloní de Gràcia, en el qual centenars d’'okupes' segueixen provocant disturbis i enfrontaments amb la policia des que el passat dilluns es produís el desallotjament de la sucursal bancària 'okupada' de CatalunyaCaixa.


El president de la Generalitat ha defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra i ha recalcat que "cal ser inflexibles" amb els violents. "No volem tenir cap tipus d'ambigüitat", ha dit sobre aquest tema, i ha subratllat que cal garantir la seguretat dels ciutadans i protegir també "els que volen protestar sense ser violents".


UNA MILITANT DE VOX LI FA ENTREGA D’UNES ESPOSES I UN CODI PENAL


Dins de l'acte, la militant de VOX, Rocío Monasterio, s'ha colat aquest divendres en la conferència protagonitzada pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, en un hotel de la capital i ha interromput l'acte per lliurar al conferenciant un exemplar del Codi Penal i unes esposes, com a denúncia per l'incompliment de la llei, que segons el seu parer, incompleix l'Executiu català.


Monasterio, qui en les eleccions municipals de l'any passat va concórrer com a número dos de VOX a l'Ajuntament de Madrid, ha esperat que Puigdemont acabés el seu discurs inicial i abans que la premsa pogués formular-li cap pregunta, s'ha apropat a la taula presidencial de l'acte al crit de "Sense llei no hi ha democràcia", una frase que ha reiterat després a Twitter.


Després de pronunciar aquesta frase tres vegades amb els braços en alt i mostrant unes esposes i el Codi Penal ha deixat tots dos objectes sobre la taula davant Puigdemont i ha abandonat la sala. Monasterio ha estat identificada pels organitzadors de l'acte i després ha abandonat l'hotel.

contador