ep secretario generalunidas podemos pablo iglesias durantereunionpresidentegobiernofunciones pedro sanchez de carala sesioninvestiduracomienza22julio
Ricardo Rubio - Europa Press

Unides Podemos no surt de la seva "sorpresa". La formació habitada ha reaccionat així a les paraules de Sánchez que dóna per trencades les negociacions amb els de Pablo Iglesias després de "la mascarada de la consulta" duta a terme pel partit i les seves bases.

"Estem sorpresos pel to tan dur amb Unides Podemos", han declarat fonts del partit a TVE. La citada consulta va preguntar als votants la seva postura respecte a la investidura de Sánchez.

Les dues opcions presentades eren triar un govern de coalició amb membres del partit morat en l'Executiu o donar suport a un govern sense la seva presència. Sánchez ha qualificat de "falsa" i "trucada" aquesta pregunta ja que no contempla la resta de propostes fetes fins avui (un total de cinc, segons el socialista).

La consulta no només ha estat criticada per Sánchez. La líder d'Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, la va qualificar de ser "un insult a la intel·ligència" afirmant que no acudirà a la votació. Precisament, el candidat socialista ha afirmat que “és la primera vegada en 40 anys que el candidat a president del Govern fa una proposta d'aquest tipus i es troba la resposta que és una idiotesa”.

Des de 'El Confidencial' apunten que la intenció de Sánchez és que la irrupció de Errejón pugui ser una basa per a pressionar a Iglesias perquè el salt de l'exdiputat a l'escenari nacional restaria suports a Podemos.

Noticias relacionadas