• Sánchez es compromet a derogar la contrareforma del sistema públic de pensions del govern
  • Aquestes mesures se sumen a la qual va anunciar fa uns dies i per la qual crearia "un impost extraordinari a la banca"
pedro sanchez foro joly

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, continua amb la presentació de les seves mesures socials i econòmiques, avantsala del seu futur programa de govern. Després d'anunciar un nou impost a la banca, el socialista ha posat el focus en les matrícules universitàries.

Pedro Sánchez ha reaparegut públicament durant la seva intervenció a Sevilla en un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Joly, durant el qual ha estat presentat per la periodista Pilar del Río i al qual han assistit la presidenta de la Junta, Susana Díaz, el vicepresident de la Junta, Manuel Jiménez Barris, el portaveu parlamentari del PSOE-A, Mario Jiménez, l'alcalde de Dos Hermanas (Sevilla), Francisco Toscano, i el secretari d'Àrees Institucionals del PSOE, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, entre altres càrrecs socialistes.

Segons Sánchez, "l'única esperança de canvi a Espanya està al nou PSOE. L'esquerra de govern que representa el PSOE o una dreta bicèfala. L'altra esquerra, va quedar desbordada pel seu error històric de no defensar la sobirania nacional". A més, assegura que "hi ha una guerra freda oberta entre el PP i Ciutadans. Una guerra freda de poder, de veure com es reparteixen els escons, no ideològica". Sánchez ha advertit que no pot haver-hi un president "inconstitucional" a Catalunya i ha dit que s'ha de "passar la pàgina negra de Puigdemont". "L'independentisme té majoria parlamentària, però no social i si aconsegueixen formar govern hauran de governar per al 100% dels catalans i no només per al 47%, tornar a l'Estatut i respectar la Constitució", ha afegit.

Les primeres matrícules universitàries seran gratuïtes, per als més d'un milió d'universitaris de Graus

Una dels anuncis que més han cridat l'atenció de Sánchez aquesta jornada és el relatiu a la universitat pública. El socialista ha explicat que es proposen "situar la universitat al centre de les nostres prioritats. La universitat com a motor de desenvolupament econòmic i innovació, la universitat com a palanca de cohesió social i equitat". "No volem que ningú perdi l'oportunitat d'estudiar a la universitat perquè no pugui fer front al cost de la primera matrícula", ha afirmat. La proposta del PSOE és que "les primeres matrícules universitàries siguin gratuïtes, per als més d'un milió d'universitaris que estudien Graus a les universitats públiques".

PENSIONS

Sánchez es compromet a derogar la contrareforma del sistema públic de pensions del govern

La polèmica sobre la necessitat de reformar el sistema de pensions d'Espanya també ha estat present al discurs de Sánchez durant aquesta jornada. El socialista es compromet a "derogar la contrareforma del sistema públic de pensions del govern, que condemna com han denunciat els sindicats a pèrdues mitjanes de jubilació per a les pròximes generacions d'entre el 30-40% de la seva quantia".

A més, promet "obrir un camí d'augment salarial de treballadors, autònoms, empleats públics i un increment més ambiciós del Salari Mínim per elevar les bases de cotització i la recaptació de la Seguretat Social". Mesures que se sumen a la qual va anunciar fa uns dies i per la qual crearia "un impost extraordinari a la banca, un sector que va ser rescatat amb 77.000 milions d'euros dels ciutadans i que ha d'aportar a rescatar part de les pensions".

contador