ep isabel diaz ayuso durante la reunion que ha mantenido con el alcalde de madrid jose luis
Comunidad de Madrid

La Comunitat de Madrid s'estendrà durant 14 dies més, des del proper dilluns 12 d'abril fins al 27 d'abril, totes les seves mesures per contenir el coronavirus. A més, s'aplicarà restriccions de mobilitat sobre 17 zones bàsiques de salut i en 5 localitats.

Així ho ha anunciat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, durant la seva roda de premsa setmanal, en què ha reconegut la "lleu tendència ascendent" dels contagis i la incidència acumulada a la comunitat.

En aquest sentit, la incidència acumulada de Madrid se situa als 321 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, i en 149 a 7 dies. La capital busca ara "controlar aquestes xifres" i lamenta estar ara "recollint els efectes de la Setmana Santa i el tancament perimetral".

Sobre la restricció de Sanitat de vacunar amb el preparat d'AstraZeneca als menors de 60 anys davant els preocupants casos de trombes, Zapatero ha afirmat que el govern central ha pres aquesta decisió "sense cap criteri tècnic".

Madrid, que ha arribat a un nou rècord amb 48.192 vacunacions en 24 hores, obre aquest divendres un nou centre de vacunació massiva al WiZink Center, on s'injectaran dosis "sense descans, matí i tarda, tots els dies", ha assegurat.

contador