ep cierrecampanavoxla plazacolonmadrid
Marta Fernández Jara - Europa Press

La victòria del PSOE a les eleccions espanyoles que, tot i això, l'obliga a pactar amb Ciutadans o Podem i els nacionalistes, no només és notícia a les portades i mitjans d'Espanya. I és que el mercat també estava molt pendent d'aquests comicis i, malgrat que el resultat final deixa un panorama molt diferent al desitjat, així ho ha vist la resta del món.

Un dels clars exemples és el Financial Times, que fa uns dies demanava el suport per a Pedro Sánchez i ara titula "Els socialistes guanyen a Espanya al mateix temps que l'extrema dreta s'obre pas".

MarketWatch també opta per aquest enfocament i titula "Els socialistes guanyen les eleccions espanyoles però l'extrema dreta guanya suports". Per la seva banda, a CNBC obren amb un "Els socialistes d'Espanya gaudeixen de la glòria electoral, però encara queden importants desafiaments endavant".

A The Wall Street Journal apunten que "Les eleccions espanyoles reflecteixen la creixent fragmentació política d'Europa", mentre que a The New York Times opten per un "En les eleccions espanyoles, el Partit Socialista enforteix el seu control sobre el Parlament".

Per la seva banda, el The Guardian titula amb un "Els socialistes es proclamen vencedors mentre l'extrema dreta puja" i, a França, Le Monde recorda que malgrat la seva victòria, els socialistes no han aconseguit la majoria suficient per governar.

A Itàlia, La Repubblica obre amb un "A Espanya venç l'esquerra, però sense majoria", mentre que el Corriere Della Sera adverteix que la victòria del PSOE no ha collit la majoria i destaca també el 10% de suports aconseguits per Vox. Finalment, a Alemanya Der Spiegel també titula amb un "L'extrema dreta entra al Parlament".

Noticias relacionadas

contador