• La CUP va presentar aquesta denúncia a l'any 2015
ep carles puigdemont 20170401185802
GENERALITAT / JORDI BEDMAR PASCUAL

La Guàrdia Civil s'ha personat en diverses empreses relacionades amb la gestió de les aigües de Girona durant l'època en què Carles Puigdemont n’era alcalde. En aquests moments estan registrant els immobles.

El jutge número dos de Girona, Manuel Marcelo, ha ordenat a les forces de l'ordre el registre de diverses empreses relacionades amb la gestió de la canalització i potabilització de l'aigua gironí. Segons les investigacions, presumptament, s'haurien comès irregularitats des de fa anys. Les ciutats en què s'haurien realitzat els actes fraudulents són Girona, Salt i Sarrià de Ter. L'empresa està participada al 20% per aquests ajuntaments i al 80% per la companyia privada Girona S.A.

La Guàrdia Civil llança un operatiu contra el presumpte desviament de fons públics a Girona

Aquesta operació està enquadrada dins de la investigació del cas del 3% en què presumptament CiU es finançava il·legalment. Diversos dades recollides pels jutges han relacionat les empreses gironines de la gestió de les Aigües de Girona amb la trama del 3% i van portar a demanar a l'Agència Tributària que s'obrís una nova investigació per aclarir-ne els fets.

Durant les investigacions s'està recollint informació per saber si són certes els indicis en què els responsables dels ajuntaments implicats han vulnerat la legalitat en malversar fons públics en beneficiar a certes empreses privades, despatrimonialitzant les arques públiques amb repartiments de dividends i beneficis inexistents. A les factures s'haurien trobat despeses com joies, restaurants de luxe, hotels o pernils.

A més, segons les investigacions d'Hisenda, l'equip del president de la Generalitat i llavors alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va canviar el sistema de repartiment de dividends però va generar un problema major. En concret, "es modifica la proporció de repartiment a favor dels ajuntaments".

contador