• El vincula amb irregularitats en Fundescam i despeses electorals del PP a la trama Púnica
cristina cifuentes pp madrid

La Unitat Central Operativa (UCO) vincula la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes i l'expresident del Govern regional Ignacio González, entre d'altres, amb irregularitats en pagaments a Fundescam i diferents despeses electorals de campanyes del PP de Madrid en el marc de la trama Púnica.

Així consta en un dels informes de la UCO incorporats al sumari d'aquesta trama liderada suposadament per l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados en què es recull que a través del compte corrent de Fundescam, "determinats empresaris i organismes empresarials, van ingressar a l'any 2007 importants quantitats de diners que van ser emprades per sufragar despeses electorals no declarats com a tals".

El Grup de Delictes contra l'Administració de la UCO considera que les conductes apreciades poden respondre a un delicte electoral continuat en concurs amb els delictes de malversació, falsedat documental, suborn, prevaricació i blanqueig de capitals.

En aquest cas, s'han detectat, en relació a aquests fets, "sòlids indicis que acreditarien com alguns d'aquests empresaris, com Arturo Fernández, van ser adjudicataris de determinats contractes públics en què s'han detectat múltiples irregularitats penalment rellevants i en què haurien participat càrrecs públics que també pertanyien en aquells dies al Patronat de la Fundació Fundescam quan es van efectuar les aportacions econòmiques detectades, com és el cas de Cifuentes".

Aquests fets, segons recull aquest informe, han donat lloc a l'elaboració d'un informe policial complementari. Així mateix, afegeix que "han mostrat evidències que es van realitzar pagaments d'actes electorals des del compte de funcionament del partit, que va rebre substancials fons procedents del Grup Parlamentari".

Seria destinatari de "bona part dels fons" l'empresari Óscar Sánchez Moyano, vinculat a l'Escola Europea de Direcció d'Empreses (EUDE), entre d'altres, "qui hauria subscrit un contracte de serveis amb el partit, amb l'objecte d'encobrir la condició d'intermediari en l'organització i producció de les despeses electorals.

contador