• "És evident que no farem un referèndum utilitzant els recursos del FLA", assenyala Junqueras
ep jturullojunquerasruedaprensamartes
EUROPA PRESS

El Govern de la Generalitat ha explicat en roda de premsa les passes que donarà per respondre a l'exigència del Govern central que es reportin les despeses setmanalment i que es faciliti el llistat de funcionaris i interventors de l'Executiu català. També han avançat que es recorrerà davant el Tribunal Constitucional (TC) i el Suprem l'amenaça de Rajoy de retirar l'assistència financera a Catalunya si segueixen avançant en el referèndum.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat que, d'entrada, no enviaran les dades sobre interventors i alts càrrecs que demanava l'executiu de Mariano Rajoy, ja que qui assumirà les responsabilitats seran personalment els consellers. "No facilitarem aquesta llista que afecta 183 persones d'entitats vinculades amb el Govern", ha explicat Junqueras.


"És evident que no farem un referèndum utilitzant els recursos del FLA", assenyala Junqueras

A més, ha anunciat que presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem i davant el Tribunal Constitucional contra "l'amenaça" del Govern central de tallar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a la Generalitat, i ha assegurat que això és un pas previ a portar aquest mateix assumpte davant instàncies internacionals.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que la setmana passada el Govern central advertís a la Generalitat que a partir d'ara condicionaria el pagament dels recursos d'aquest fons al fet que el Govern no realitzi cap despesa per al referèndum anunciat per l'1 d'octubre.

Junqueras ha acusat al Govern central de voler perjudicar els proveïdors de la Generalitat i als ciutadans i ha assegurat que en cap cas aquests advertiments frenaran la celebració d'un referèndum d'independència: "És evident que no farem un referèndum utilitzant els recursos del FLA".

Noticias relacionadas

contador