ep 28a- la generalitat quitalazo amarillosu fachadamantienepanc
EUROPA PRESS

La Generalitat ha retirat sobre les 10.30 hores d'aquest dijous la pancarta amb el llaç groc que penjava de la seva façana, que la Junta Electoral Central (JEC) va ordenar retirar, i ha col·locat una altra amb el mateix lema en record dels líders independentistes presos, però amb un llaç de color blanc.

L'edifici públic ha començat el dia amb aquest cartell, amb la llegenda '*Llibertat presos polítics i exiliats. Free political prisoners and exiles', però finalment ha estat despenjat i substituït per un altre amb el mateix text i un llaç de color blanc amb una franja vermella.

A més, dos empleats municipals de neteja han llevat de matinada els llaços lligats a les tanques que protegeixen la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, en la mateixa plaça Sant Jaume, però poc després un activista ha col·locat nous llaços.

LA JEC DEMANA UN NOU INFORME

Després d'això, la Junta Electoral Central (JEC) ha demanat a la Delegació del Govern a Catalunya un nou informe sobre el grau de compliment per part de la Generalitat de l'ordre de retirada de llaços grocs i banderes estelades dels edificis dependents del Govern, ha informat l'Executiu.

Aquest nou informe haurà d'obrar en poder de la JEC abans de les 16.00 hores d'aquest dijous i haurà de precisar si els llaços grocs i estelades han estat substituïts per altres elements, detalla la sol·licitud del supervisor electoral.

Com la petició anterior a la Delegació del Govern a Catalunya, la JEC demanda que la documentació que se li aporti vagi acompanyada de fotografies.

"El Govern està a la disposició de les indicacions de la JEC i seguirà les seves instruccions tantes vegades com sigui requerit", assenyalen fonts de Moncloa.

La JEC té previst reunir-se aquest dijous per a prendre una decisió davant la negativa del president de la Generalitat, Quim Torra, a acceptar l'ordre de retirar els llaços grocs i les 'estelades' d'edificis públics a Catalunya.

L'incompliment del president català, a qui van dirigits els requeriments de la Junta Electoral, pot derivar en l'obertura d'un procediment administratiu, amb possibilitat d'una multa que va de 300 a 3.000 euros, i fins i tot en una recerca judicial si el cas es remet a la Fiscalia en apreciar-se un delicte de desobediència.

Noticias relacionadas

contador