• L'empresari català acusa l’institut armat de fer ficció al seu informe
Jaume Roures, roures, mediapro, prisa

L'empresari i fundador de Mediapro, Jaume Roures, ha sortit al pas de les acusacions de la Guàrdia Civil, que en un informe l'han assenyalat com un "element cabdal" del procés independentista. A més de negar els fets que s'expliquen en aquest document que va transcendir aquest dimecres i que el situen en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, ha carregat contra els agents de l'institut armat a càrrec de la redacció de l’informe, dels quals ha dit que el sorprèn "el seu baix nivell intel·lectual".

En declaracions al canal 24 de TV3, ha acusat els agents de fer ficció i d'establir "unes connexions que no farien ni tan sols nens petits".

La Guàrdia Civil situa Roures al Comitè Executiu que apareixia al document anomenat 'Enfocats', considerat full de ruta del 'Procés' per a la declaració d'independència de Catalunya i confiscat al domicili de Josep Maria Jové, número dos de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras.

Segons el citat informe que obra ja en poder del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa per rebel·lió contra 28 dirigents independentistes, Roures "podria integrar-se al Comitè Executiu que es va plasmar en aquell document en qualitat de professional expert a l'àmbit de la comunicació".

Els dirigents independentistes "es van valer de mitjans de comunicació social públics i privats erigint-se la figura de Jaume Roures Llor en element cabdal per a la difusió del missatge independentista", assegura la Guardia Civil

Segons els agents, els màxims responsables del moviment independentista són conscients que "comptar amb el suport d'un proveïdor de serveis audiovisuals de l'entitat Mediapro permetria difondre el missatge sobiranista a un públic molt més gran".

Per això conclouen que l'acció de comunicació que es va plantejar a 'Enfocats' va ser clau i que per això els dirigents independentistes "es van valer de mitjans de comunicació social públics i privats erigint-se la figura de Jaume Roures Llor en element cabdal per a la difusió del missatge independentista".

L'informe destaca igualment tres trucades que segons l'opinió de la Guàrdia Civil corroboren aquesta hipòtesi, una de les quals es va realitzar el passat 6 d'agost pel cap de presa de Junqueras, Sergi Sol Bros al que va ser mà dreta de Junqueras. En aquesta trucada parlen d'un documental "per a la història" sobre el referèndum de l'1-O que hauria de fer "aquest senyor" -possiblement en referència a Jaume Roures segons l'Institut armat- i del qual podrien haver exclòs l'empresari Oriol Soler Castanys, que estaria molest per això.

"EL PELAT I L'AVI"

Un dia després Jové truca a Sergi Sol Bros, "per comentar-li que el pelat (podria tractar-se de l'empresari Oriol Soler) li havia preguntat si tenia negocis amb l'avi (que podria ser Roures). El que va ser mà dreta de Junqueras li va explicar llavors que ell "es veuria amb l'avi que aquest li havia dit que no (anava a sortir al documental) que l'hi explicaria i ja estava. Aquest mateix dia es realitza una altra trucada durant la qual Jové li demana a Soler Castanys poder veure’l un moment, ja que en unes hores anava a reunir-se amb el fundador de Mediapro.

Els investigadors detallen que l'empresari va ser qui el passat 1 d octubre va habilitar un centre de premsa on el govern català va anar fent les rodes de premsa informant sobre el desenvolupament i el resultat del referèndum il·legal.

Recorden que va ser precisament Mediapro que va produir el vídeo 1-O difós per TV3 "en què es van narrar els esdeveniments relacionats amb el referèndum, es van enaltir les persones que van ser capaços de fer-ho efectiu i es van difondre els missatges que interessaven a la causa independentista.”

Per tot això la Guàrdia Civil conclou també que 'Enfocats' -la redacció del qual situa a l'estiu de 2016- "no va ser el resultat d'una fantasiosa megalomania d'una o unes quantes persones" sinó que s’està executant pels diferents actors.

contador