illasalvadorcb1

El Govern d'Espanya i la Comunitat de Madrid es reuneixen aquest dimarts en el denominat Grup Covid-19 per a fer un seguiment i coordinació de les últimes mesures adoptades per frenar la propagació del coronavirus. El ministre de Sanitat, Salvador Illa ha alertat que la incidència de casos ha de caure per sota de 100.

Així ho ha anunciat aquest migdia a Twitter el vicepresident regional, Ignacio Aguado, que espera que "la imatge de la setmana passada no hauria de tornar a repetir-se". "Tenim un enemic comú que és el virus i no hi ha cap altra opció que treballar junts per derrotar-lo", afirmat.

La reunió arriba després de les declaracions de Illa d'aquest dimarts a la Cadena Ser que han deixat entreveure un canvi de criteri. “Retirarem l'estat d'alarma de seguida que podem”, ha afirmat el ministre Illa "Però cal veure com evoluciona la pandèmia", ha apuntat, recordant que l'impacte de la Covid-19 a la capital preocupa l'Executiu. “Cal tenir una perspectiva d'abaixar la incidència acumulada a Madrid no per sota de 500 -casos per cada 100.000 habitants-, sinó molt per sota de 200, idealment per sota de 100”. Un gerro d'aigua freda davant la reunió d'aquesta tarda.

El titular de Sanitat ha explicat que, si es produeix un descens significatiu en algun dels marcadors, ell mateix portarà al "pròxim consell de ministres" la proposta d'aixecar el confinament perimetral en alguna de les localitats madrilenyes afectades per la mesura.

Noticias relacionadas

contador