italie-conte-forme-son-gouvernement-annonce-peut-etre-vendredi

La xuleria de l'Executiu italià va quedar evidenciada aquest dimarts durant la 'performance' de l'eurodiputat italià que va posar una sabata sobre el document de Brussel·les que rebutjava els pressupostos del país. L'última entrevista al primer ministre, Giuseppe Conte, reflecteix també aquesta actitud que no anticipa precisament un acostament entre Europa i Itàlia.

Conte ha dit, en una entrevista en exclusiva amb Bloomberg, que després de diversos mesos, el govern té al voltant del 60% del suport en les enquestes d'opinió. "Som el Govern més envejat d'Europa", ha assenyalat.

Giuseppe Conte ha declarat que el seu govern no té un pla B per als pressupostos rebutjats per Europa i ha insistit que no canviaran de rumb, fins i tot malgrat les turbulències del mercat. "Els fonamentals d'Itàlia són absolutament sòlids", ha dit, i ha anticipat que la rendibilitat dels bons es tranquil·litzarà.

Matteo Salvini, viceprimer ministre d'Itàlia i ministre d'Interior també s'ha pronunciat i ha recalcat que Itàlia no rectificarà els pressupostos de 2019 encara que la Comissió Europea (CE) enviï "12 cartes". "Som aquí per millorar la vida dels italians (...). És un atac a l'economia italiana perquè algú vol comprar les nostres accions a baix cost", ha afegit en declaracions a ràdio RTL.

Per la seva banda, des d'Europa insisteixen a mantenir obertes les vies de diàleg amb Itàlia. Pierre Moscovici, comissari d'Afers Econòmics, ha dit que el desig de Brussel·les és que el país segueixi sent membre de la Unió Europea (UE), per la qual cosa hauria d'actuar amb coherència i rectificar els seus pressupostos en el termini de tres setmanes que li va concedir la Comissió Europa (CE).

"El govern italià ha dit clarament que vol estar a la UE i en l'euro, ara ha d'actuar de manera coherent", ha sostingut Moscovici en una entrevista que publica el diari italià La Repubblica.

La borsa italiana es manté aquest dimecres tranquil·la (-0,12%) després de les caigudes grosses de la passada sessió. La prima de risc cau ara un 0,13%, fins als 317 punts bàsics.

Noticias relacionadas

contador