ep actoentregalas medallasoro2mayo
Europa Press

El president de la Comunitat de Madrid en funcions, Ángel Garrido, ha superat aquest dimecres el seu primer Dos de Maig al capdavant del Govern regional, uns actes que li han servit per prendre impuls de cara a la seva possible continuïtat al capdavant de l'Executiu autonòmic fins a les pròximes eleccions.

Garrido ha fet la seva aparició a la Reial Casa de Correus poc abans de les 10.30 hores, sense soroll i sense focus, procedent del Cementiri de la Florida, on ha presidit el seu primer acte del Dia de la Comunitat. La discreció que l'ha caracteritzat sempre s'ha traslladat a la recepció d'aquest dimecres, on ha volgut evitar el protagonisme entre els assistents.

Assegut entre dues dones 'fortes' del seu partit, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, d'una banda, i la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, de l'altra, Garrido ha fet un discurs neutre durant el qual no ha tingut cap esment directe a l'expresidenta de la Comunitat Cristina Cifuentes, encara que sí que ha parlat dels "vaivens polítics i els canvis conjunturals" que no han de desviar l'atenció de la "consistència de fons de la societat madrilenya".

Precisament, la presència de Cospedal, que no és assídua a aquesta celebració, s'ha interpretat al cercle més proper de Garrido com un suport implícit a la seva persona i al partit en un moment de "dificultat", després que la mateixa ministra hagi estat el suport més tancat a Cifuentes durant la crisi del màster de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC).

De fet, la pregunta que se li repetia al president en funcions en cada rotllana era com portava el "mal tràngol" d'haver d'estar avui al capdavant dels actes i sense conèixer què passarà amb el seu futur més immediat. La seva resposta, amb somriure sempre, ha passat per dir que al personal està sent difícil per la relació que l'uneix a Cifuentes, però que ara toca seguir treballant pels madrilenys i que es troba a disposició del partit per al que sigui.

Encara que amb insistència, se li ha volgut treure si vol continuar com a president, no ha estat tan rotund com altres companys de Govern, diputats o alcaldes del PP que, preguntats per aquesta qüestió, sí que responen amb contundència que la lògica i el sentit comú duen que sigui ell que segueixi amb les regnes del Govern.

Aquests, que destaquen de Garrido la seva personalitat dialogant i de consens, subratllen que ningú com ell ara, entre els 47 diputats que li queden al PP per ser candidats a la Comunitat, coneix com ell el funcionament de l'Executiu i que el millor per seguir treballant és rebutjar moviments.

També coincideixen a assenyalar l'estat de "xoc" en què es troben després d'una setmana durant la qual el vídeo de Cifuentes enxampada suposadament després de furtar dues cremes en un supermercat i la necessitat ara de reforçar la marca PP de cara a les pròximes eleccions de 2019. Per això, insisteixen en la paraula "unitat" i que cal seguir endavant pel partit i pels militants.

CIFUENTES, PRESENT PERÒ NO TANT

En contra del que s'esperava, Cifuentes no ha acaparat amb la seva no presència i les dues dimissions en una setmana l'atenció dels grupets, on els assistents tractaven més les enquestes i les quinieles, pel que fa a la Presidència de la Comunitat més recent, la possible gestora al partit madrileny i ja les candidatures del proper any.

De fet, ni el mateix Garrido l’ha esmentat durant el seu discurs i ha al·legat que era "molt institucional" amb un missatge de "present i futur" i que el que ell li hagi de transmetre ho fa amb un altre tipus de missatges "d'afecte" . Ha hagut de ser un dels guardonats amb la Medalla d'Or de la Comunitat, l'escriptor Alfonso Ussía, el que l'hagi recordat destacant que la seva dimissió era "obligada i irremeiable".

En el que sí que han coincidit els seus més propers és que l'exdirigent s’ho està passant "molt malament", tot i que confien que es reposarà, i que prendrà una decisió sobre l'acta de diputada "més aviat que tard", una vegada que organitzi la seva vida personal, ara que ja no està ni al capdavant de la Comunitat ni del PP de Madrid.

ALTRES 'PRESIDENCIABLES'

Encara que el nom de Garrido ha cobrat força avui després de dies durant el qual la pròpia direcció el situava lluny per la seva proximitat a la pròpia Cifuentes, altres cares també s’emportaven el seu moment d'atenció. Ha estat el cas del portaveu del PP a l'Assemblea, Enrique Ossorio o dels diputats Juan Antonio Gómez Angulo i Alfonso Serrano.

Aquest últim, que ha arribat a Sol juntament amb el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, i el de Política Social i Sectorial, Javier Maroto, ha sonat durant els últims dies pel seu treball al partit i la seva bona relació amb el coordinador general del PP, Fernando Fernández Maillo, i el coordinador d'organització del PP de Madrid, Juan Carlos Vera.

Precisament Vera sona junts amb el propi Casado com a possibles candidats a dirigir una gestora per dirigir el partit a Madrid fins al proper Congrés. El vicesecretari general del PP, que sonava fins ara més per a l'Ajuntament de la capital, ha romàs gairebé fins al final a la seu, sent protagonista de rotllanes i fotografies.

Ha fet broma sobre aquesta última qüestió amb el portaveu del PP a l'Ajuntament, José Luis Martínez Almeida, als quals han preguntat si es porten bé per encapçalar una candidatura d'aquí a uns mesos, i ha apostat per "donar-ho tot" per recuperar el suport dels ciutadans tant a Madrid com a la regió.

En aquest treball, tots coincideixen que primer toca la Comunitat i després el partit. De fet, durant els propers dies, s'haurà de conèixer el candidat popular, ja que, segons ha avançat la presidenta de l'Assemblea, Paloma Adrados, la ronda de contactes comença dilluns.

Noticias relacionadas

contador