ep antonio garamendi presidente de la ceoe
CEOE

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, va assenyalar aquest dimarts que “no toca” modificar la reforma laboral ara i que “aquests anuncis tan gratuïts” provocaran una “hecatombe en la confiança”.

En una entrevista a Onda Cero recollida per 'Servimedia', Garamendi va dir no donar crèdit sobre l'anunci de la derogació d'una part de la reforma laboral que preveu dur a terme el Govern com a part del pla normatiu a aprovar el segon semestre d'enguany, segons va anunciar avui la vicepresidenta Carmen Calvo.

En concret, es tractaria de la derogació de la prioritat aplicativa del conveni d'empresa enfront del de sector, la recuperació de la ultraactivitat sense el límit temporal actual, revisar les inaplicacions dels convenis per a orientar-les al despenjament salarial i limitar la subcontractació. També es podria abordar la limitació de la capacitat per a modificar de manera unilateral les condicions de treball per part de l'empresa.

Aquests aspectes a modificar, pactats a l'acord programàtic entre el PSOE i Unidas Podemos, són els que es van començar a abordar en el diàleg social abans de la pandèmia, però van quedar paralitzats i ara es reprendran.

Garamendi va dir que “últimament ens assabentem per la premsa de tot” i va afirmar que l'anunci “no ens ha agradat” perquè no són “ni les formes, ni són els temps”.

Al seu judici, “que ara amb el que està caient se'ns plantegi això damunt de la taula d'aquí a desembre em sembla una bogeria” i “una falta de responsabilitat del Ministeri (de Treball)”. A més, va aprofitar per dir que encara no ha rebut una proposta d'aquest departament per prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que acaben la seva vigència l'últim dia d'aquest mes.

Va assegurar que la part patronal no trencarà la taula de negociació i que està disposada a parlar, però que “no toca”. Va afegir que “si no influís la política” al diàleg social, “estic segur que arribaríem a acords amb els sindicats, fins i tot sobre la reforma laboral”.

Noticias relacionadas

contador