ep el portavoz del grupo socialista angel gabilondo se coloca la mascarilla en el pleno de la
Pool

El candidat socialista a la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo, ha reconegut aquest dimecres al debat a sis que estaria disposat a pactar amb Unides Podem, si això aconsegueix "frenar, tancar el pas al Govern de Colom" a la regió madrilenya. "Pablo, tenim 12 dies per guanyar les eleccions", s'ha dirigit al candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias.

Es tracta de la primera vegada en campanya que Gabilondo demana al líder d'Unides Podem el seu suport directe si l'esquerra aconsegueix els escons suficients per poder governar. Fins ara havia apostat per "fugir d'extremismes" en haver manifestat que "amb aquest Pablo, no".

També és favorable a conformar govern amb Més Madrid. A la seva candidata, Mónica García, li ha indicat que ell creu en un "govern progressista" i creu que podrien "governar". En canvi, ha asseverat que "ni amb Vox, ni amb PP" el pacte seria possible.

Per la seva banda, el candidat de Cs, Edmundo Bal, ha tornat a recórrer a les enquestes, que "diuen que Gabilondo i Iglesias no sumaran" i que per tant "no es reeditaà a Madrid la fotocòpia de govern d'Espanya, que és un desastre".

Així, ha plantejat la disjuntiva entre Ciutadans i Vox per conformar govern amb el PP. "El dilema és si els madrilenys volen que la imatge de Madrid sigui amb la senyora Monasterio, que és antieruopea, o amb la sensatesa de Cs. Que triïn entre un partit que promou la ciència o un altre que no creu en vacunes", ha llançat.

Pablo Iglesias, per la seva banda, ha llançat a Bal que "el fet que no hi hagi dimitit al Congrés revela que és conscient que el seu partit no hi tindrà representació". La candidata de Més Madrid, Mónica García, ha demanat a Bal que "deixi de donar oxigen a la ultradreta", i ha manifestat que la seva formació aposta per "un model com el pacte del botànic", que hi ha a la Comunitat València, perquè la regió necessita "oxigen" a les institucions. "Estem oberts a parlar amb tot aquell que vulgui un govern decent", ha subratllat.

contador