trump putin reunion portada

L'Administració Trump ha anunciat sancions contra Rússia pel 'cas Skripal', segons va comunicar aquest dimecres el Departament de l'Estat nord-americà.

El ruble rus, que ja travessava el seu pitjor sessió respecte al dòlar des de l'abril, no va trigar a enfonsar després d'anunciar-se aquest comunicat. La divisa nord-americana va arribar a tocar el seu nivell més alt respecte al ruble, des de novembre de 2016.

La primera ronda de sancions als de Putin entraria en vigor el pròxim 22 d'agost

EUA preveu que, en la primera ronda de sancions, que es presentaran el 22 d'agost, figuraria la prohibició a companyies nord-americanes de vendre material tecnològic a empreses i entitats controlades pel Govern rus.

La segona ronda passa per oferir a Moscou 90 dies per demostrar l'eliminació del seu arsenal d'armes químiques. En no complir amb les exigències de Washington, el país de Putin afrontaria la virtual prohibició bilateral entre els dos països.

El 'cas Skripal' va ser el que va implicar Moscou en l'intent de l'assassinat per enverinament de l'agent doble rus Sergei Skripal i la seva filla Júlia a Gran Bretanya, que va tenir lloc el passat mes de març.

contador