ep el ministro de inclusion seguridad social y migraciones jose luis escriva
Eduardo Parra - Europa Press

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha insistit aquest diumenge que Euskadi i Navarra tenen un règim foral "molt singular", i que van arribar a la conclusió, des del seu departament, que l'Ingrés Mínim Vital (IMV) haurien de gestionar-lo totes dues comunitats perquè la prestació fos més efectiva. Al seu judici, les altres comunitats autònomes no tenen aquesta "singularitat".

En una entrevista a La Sexta recollida per Europa Press, Escrivá ha respost així a Andalusia, Galícia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Aragó i Cantàbria, que han reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que les seves respectives comunitats autònomes puguin administrar l'IMV, després que l'Executiu central pactés amb el PNB traspassar la gestió d'aquesta prestació al País Basc i a Navarra.

"La situació a País Basc i Navarra, les hisenda forals, és singular. En aquesta prestació és molt important el contrast de renda i un contrast de patrimoni relativament complex", ha explicat el ministre, que ha assenyalat que, amb aquestes singularitats, van arribar a la conclusió que la millor manera "per gestionar-ho bé" en aquests territoris era amb un conveni amb l'administració central. "Les altres CCAA no tenen aquesta singularitat", ha incidit.

No obstant això, Escrivá ha destacat que "el que importa" és que la prestació arribi "com més de pressa millor" a la ciutadania, i ha recordat que la Comissió Europea va assenyalar la necessitat de tenir un ingrés mínim nacional perquè "durant molts anys, quan la responsabilitat ha estat de les CCAA", l'ajuda ha estat "dispar" i "ha arribat a molt poca gent" per com es va gestionar.

Els presidents d'Andalusia, Galícia, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Aragó i Cantàbria han reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, que les seves respectives comunitats autònomes puguin administrar l'Ingrés Mínim Vital (IMV), després que l'Executiu central pactés amb el PNB traspassar la gestió d'aquesta prestació al País Basc i a Navarra. També ho vol Catalunya, segons les declaracions que ha realitzat el seu vicepresident, Pere Aragonés, aquest matí.

Ha estat durant la dotzena videoconferència que ha mantingut el cap de l'Executiu aquest diumenge amb els presidents de les comunitats, segons han explicat fonts autonòmiques durant la reunió, o bé ho han detallat després els dirigents regionals en roda de premsa.

Noticias relacionadas

contador