• Hi ha optimisme sobre el que pugui passar a Alemanya, però també dubtes
  • A Catalunya la incertesa podria créixer encara més
  • Als Estats Units torna el tema del sostre de deute
le-spd-chercherait-a-obtenir-le-portefeuille-des-finances

Tres temes polítics marcaran l'agenda borsària d'aquesta setmana que parteix sense la referència de Wall Street aquest dilluns, tancat per la festivitat de Martin Luther King. Alemanya i el pacte per formar govern, Catalunya i el que passi aquest divendres al Congrés dels Estats Units seran claus en una setmana durant la qual també hi haurà referències macro rellevants (dades definitives d'inflació a Alemanya, Itàlia, Regne Unit i la Zona Euro) i en la qual continuarà la temporada de presentació de resultats, especialment a l'altra banda de l'Atlàntic, indiquen al seu informe diari els experts de Link Securities.

"Encara que (...) regna un cert optimisme, també preocupa l'oposició l'acord de la branca més esquerrana de l’SPD", assenyalen des de Link Securities

1. Atents al que passi a Alemanya diumenge: els socialdemòcrates votaran diumenge que si inicien negociacions amb els conversadors de la cancellera Angela Merkel per formar un nou govern, que seria la reedició de la 'gran coalició'. "Encara que (...) regna un cert optimisme, també preocupa l'oposició l'acord de la branca més esquerrana de l’SPD", assenyalen des de Link. "(...)L'estabilitat política d'Alemanya és clau per al futur de l'economia de la regió i, per tant, dels mercats de valors", recalquen aquests experts.

2. La constitució de Parlament de Catalunya: aquesta setmana es constitueix el Parlament de Catalunya. "A dia d'avui encara hi ha gran confusió sobre l'estratègia que adoptaran els secessionistes", apunten aquests experts, i adverteixen de l'impacte que tota aquesta situació d'incertesa podria tenir sobre l'estabilitat política de l'Estat en el seu conjunt.

3. Divendres acaba el termini per evitar que el Govern dels EUA es quedi sense finançament: aquest divendres finalitza el termini perquè el Congrés nord-americà decideixi sobre el sostre del deute, assumpte per al qual fins ara s'han anat donant ‘puntades de peu cap endavant' mentre s'ha evitat arribar a un pacte. "Està per veure si en aquesta ocasió s'arriba a un acord bipartidista que pugui donar estabilitat financera al Govern Federal", assenyalen des de Link. "Un tancament parcial del Govern Federal creiem que generaria tensió als mercats i podria ser el detonant perquè s’hi produeixi una correcció. És per això que caldrà seguir molt a prop les negociacions entre els dos partits i l'Administració Trump per estar preparats davant de qualsevol possible desenllaç", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador