ep mossos desquadra archivo 20180807133601
@MOSSOS

Els Mossos d'Esquadra han detingut un vigilant de seguretat, expert tirador i amb llicència d'armes, que tenia un arsenal d'armes al seu domicili, després d'anunciar en un xat de WhatsApp la seva intenció de matar el president del Govern, Pedro Sánchez, en venjança per la decisió d'exhumar les restes de Franco. Segons informen des de Moncloa, la seguretat de Sánchez no s'ha vist compromesa en cap moment.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat aquest dijous a través de Twitter la detenció d'aquesta persona que "pretenia matar" el president del Govern i al qual es va embargar "un arsenal d'armes a casa". Fonts del Ministeri de l'Interior han informat a EFE que el tirador ja es troba en presó preventiva.

Segons informa avui el digital Público, la detenció es va produir fa unes setmanes i el vigilant, Manuel MS, de 63 anys i amb un historial de problemes psicològics, va ingressar a la presó acusat d'una "proposició d'homicidi d'autoritat", amb "tinença il·lícita" d'un "dipòsit d'armes", per ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 de Terrassa.

Manuel M. es va indignar quan el Govern va comunicar la seva intenció d'exhumar de El Valle de los Caídos les restes de Francisco Franco, que el vigilant admirava, i va començar a buscar còmplices per acabar amb aquest "roig de merda", en referència a Sánchez, en un grup reduït de WhatsApp.

Va ser una usuària del xat queva donar la veu d'alarma sobre les intencions de Manuel M. quan va passar dels insults i amenaces contra el líder del PSOE a sol·licitar suport logístic per cometre un atemptat contra Pedro Sánchez, aprofitant la seva perícia com franctirador i el seu arsenal.

Els Mossos van sol·licitar una ordre d'entrada i registre del domicili de Manuel M., on el 19 de setembre passat van trobar 16 armes de foc curtes i llargues, incloent-hi un fusell d'assalt militar Cetme, un subfusell metrallador txecoslovac Skorpion vz. 61-quatre rifles d'alta precisió, capaços d'encertar un blanc fins a 1.500 metres de distància. A més, al seu cotxe portava dues pistoles, una d'elles modificada i il·legal.

El detingut freqüentava ambients ultradretans, però mai havia participat en actes violents, de manera que no tenia antecedents policials i no estava controlat per les forces de seguretat.

contador