ep archivo   la presidenta del tribunal de cuentas maria jose de la fuente y de la calle interviene
EUROPA PRESS/O.CAÑAS.POOL - Europa Press - Archivo

El Tribunal de Comptes ha rebutjat ampliar el termini fixat per a aquest dimecres als 34 excàrrecs de la Generalitat que hauran d'abonar la fiança de 5,4 milions d'euros que els reclama en concepte de responsabilitat comptable pel presumpte ús irregular de fons per a les denominades 'ambaixades catalanes' i el Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya, conegut com Diplocat.

A través d'una providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, la delegada instructora Esperanza García Moreno ha assenyalat que el termini concedit, que és "superior al de deu dies hàbils atorgat amb caràcter general" és "raonable i suficient per procedir al fiançament assenyalat".

Contra la resolució amb data de 15 de juliol es pot interposar recurs davant la Sala de Justícia d'aquest Tribunal a interposar a termini de cinc dies, comptats des de la notificació, sense que això impliqui la suspensió de les actuacions. Segons fonts consultades, aquest escrit hauria estat notificada aquest mateix dilluns, de manera que el venciment es produiria aquest divendres.

contador