• Més de 50 diputats han acompanyat aquest dijous al voltant del Tribunal Suprem els membres de la Mesa del Parlament català
ep fachadatribunal supremo 20170511154302
EUROPA PRESS

El Tribunal Suprem ha posposat la declaració de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i cinc exmembres de la Mesa de la cambra parlamentària al proper dijous, dia 9 de novembre, a petició dels advocats, han informat fonts jurídiques. Aquest dia és festiu a Madrid, per la qual cosa està per veure si serà finalment el proper dijous o un altre dia. Tots han abandonat el Suprem sense fer declaracions i quedaran aquests dies sota vigilància policial.

Els sis investigats al Tribunal Suprem pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics estaven citats aquest dijous a les 9.30 hores per declarar davant del jutge Pablo Llarena per la querella presentada dilluns passat pel Ministeri Públic pels fets relacionats amb la declaració unilateral d'independència.

Els advocats dels querellats han al·legat que no han tingut temps per preparar-se les defenses i es dóna la circumstància d'un dels advocats dels membres de la Mesa del Parlament, també ho és dels exconsellers que declaren davant l'Audiència Nacional.

La Fiscalia ha demanat també vigilància policial per a tots els encausats fins a la setmana que ve, quan es reprengui el judici, que implica només un control telefònic.

Els advocats dels querellats han al·legat que no han tingut temps per preparar-se les defenses

L'ARRIBADA DELS MEMBRES DE LA TAULA DEL PARLAMENT

Més de 50 diputats han acompanyat aquest dijous al voltant del Tribunal Suprem els membres de la Mesa del Parlament català cridats a declarar en el marc de la querella presentada pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics comesos durant l'anomenat 'Procés'. La comitiva ha comptat amb cares tan conegudes com els diputats d'ERC, Gabriel Rufián i Joan Tardà, o els de Units Podem, Xavier Domenech i Alberto Garzón.

La primera investigada en arribar ha estat la membre de la Mesa de la Cambra autonòmica, Anna Simó, (ERC), a les 9.10 hores, que ha estat rebuda per més de 50 diputats catalans que l'han acollit amb aplaudiments i al crit de "no esteu sols". En baixar del cotxe en el qual ha arribat al Suprem, dos vianants abillats amb banderes d'Espanya l'han increpat i la Policia ha hagut d’intervenir.

La resta de membres de la Mesa del Parlament, excepte Carme Forcadell, ha arribat al Tribunal Suprem, acompanyats per aquesta comitiva que els ha donat suport a les portes de l'alt tribunal. A més de Simó, estan citats a declarar els que van ser membre de la Mesa fins al passat mes de juliol i actual president del grup parlamentari de Junts pel Sí Lluís Maria Corominas, els també membres de la Mesa i diputats del mateix partit Lluís Guinó i Ramona Barrufet -tots ells membres de la Diputació Permanent d'aquest òrgan, i per això aforats- i contra el secretari tercer Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que és Pot.

Aquestes citacions coincideixen amb les d'altres 14 persones a l'Audiència Nacional, entre ells l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont -que aquest dimecres va confirmar des de Brussel·les (Bèlgica) que no compareixerà- pels mateixos fets. Puigdemont, junts amb els exconsellers de Salut, Cultura, Educació i Agricultura, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret. La resta de membres del Govern cessat està declarant davant el jutge Carmen Lamela de l'Audiència Nacional. Per ara, s'han negat a contestar a les preguntes del fiscal.

Entre la nodrida comitiva de diputats catalans, tant del Congrés com del Parlament, s'ha vist ERC encapçalada pels diputats Joan Tardà, Gabriel Rufián i Carmen Jordá, a més de la part del PDeCAT ha acudit entre d'altres la diputada Lourdes Ciuró.

Entre d'altres dirigents també es trobava el coordinador general de Catalunya en comú, Xavier Domènech, amb el líder d'IU, Alberto Garzón, i el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, a la delegació també es trobava entre d'altres el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, i la diputada Marta Sibina, que han estat els primers en presentar-se al voltant del Suprem.

Noticias relacionadas

contador