ep pedro sanchez dirigiendose a los asistentes del acto politico en viladecans barcelona a 30 de
David Zorrakino - Europa Press

Analistes polítics i periodistes destaquen aquest dimarts diferents aspectes del debat d'ahir entre els principals líders polítics espanyols, com la persistència del bloqueig, les plans de cada un d'ells sobre Catalunya o qui va guanyar i qui va perdre. No obstant això, l'agència Bloomberg es queda amb un únic punt que porta avui a portada: els atacs de Pablo Casado a Pedro Sánchez per posar en risc Espanya, que podria rebre sancions per part dels Estats Units a causa de les relacions que el país manté amb Veneçuela.

L'agència subratlla que en l'únic debat televisat abans de les eleccions de diumenge, el líder del PP, Pablo Casado, va utilitzar l'amenaça de sancions per atacar el president en funcions.

"Em sento avergonyit quan els Estats Units planeja sancionar Espanya per la seva cooperació amb un règim dictatorial", va dir Casado, i va demanar a Sánchez que fes més per confiscar els béns d'exfuncionaris veneçolans a Espanya.

Els funcionaris del Tresor dels Estats Units han estat pressionant perquè l'administració de Donald Trump imposi sancions a Espanya perquè, segons al·leguen, està donant suport financerament al règim de Caracas, però s'han trobat amb l'oposició del Departament d'Estat. Un portaveu de l'ambaixada dels Estats Units a Madrid va dir la setmana passada que actualment no hi ha discussió sobre sancions i que el govern espanyol ha insistit que no hi ha risc.

contador