ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene en la inauguracion oficial del i foro urbano
María José López - Europa Press

El PSOE seguiria sent el partit més votat si avui se celebressin eleccions, segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest divendres. No obstant això, el PP retallaria distància, quedant-se a 6,4 punts. El president del Govern, Pedro Sánchez, rebria el 28,5% dels vots, mentre que Pablo Casado es quedaria amb el 22,1%.

Per la seva banda, Vox retrocedeix sis dècimes, fins al 13,2%, i Ciutadans, cinc, fins al 6%. Per contra, Unides Podem passaria de l'11,3% a l'11,8% dels vots. Més País-Compromís n'obtindria el 3%, tres dècimes menys. D'aquesta manera, les dretes reprendrien el seu avantatge sobre l'esquerra, amb un 41,3% enfront del 40,3%.

Cal assenyalar que aquesta última enquesta de CIS es va produir entre l'1 i el 13 d'octubre, coincidint amb la Convenció Nacional del PP, la notícia d'acord dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2022 i de la nova futura llei de habitatge.

Pel que fa a la valoració dels principals líders, Yolanda Díaz torna a situar-se al capdavant, amb una nota mitjana de 4,8, per davant de Pedro Sánchez (4,4), Íñigo Errejón (4,2), Inés Arrimadas ( 3,7), Pablo Casado (3,5) i Santiago Abascal (2,8).

D'altra banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, la vicepresidenta primera de Govern i ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la ministra de Treball i Economia Social i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, es col·loquen com els tres membres del Govern amb millor valoració en un baròmetre del CIS que recull per primera vegada els canvis fets a l'estiu pel president de l'Executiu. La seva nota ha estat d'un 5,5 la primera i un 5,4 les segones. A la banda oposada, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha estat la pitjor valorada, amb un 3,9.

contador