ep bandera de rusia en una imagen de archivo
FLICKR / JUAN LUIS GUERRA - Archivo

Rússia Unida, el partit del Kremlin, ha guanyat les eleccions parlamentàries que es van celebrar a Rússia els dies 17, 18 i 19 de setembre. Rússia Unida ha obtingut la victòria amb més del 47% dels vots, segons les últimes dades de la Comissió Electoral Central (CEC) de Rússia.

Després del recompte del 60,06% dels vots, Rússia Unida n'obté el 47,16%, com recull Efe, i continua fregant la majoria constitucional a la Duma o cambra baixa del Parlament rus. A més, els candidats de l'oficialisme lideren les 193 circumscripcions majoritàries de les 225 que hi ha.

Per obtenir la majoria constitucional, Rússia Unida necessita obtenir més de 300 dels 450 seients a la Duma. Segons dades preliminars de la CEC, després del recompte, queda el Partit Comunista amb el 20,89% dels vots, el Partit Liberal-Democràtic amb el 7,9%, els socialdemòcrates de Rússia Justa (7,54%) i la formació del nou encuny Gent Nova (5,77%). Aquests seran els partits que podran entrar a la cambra.

Aquest diumenge, poc abans de tancar els col·legis, els comunistes han denunciat frau a diverses regions de país, segons informa El Diario. No obstant això, la CEC ha restat importància a les infraccions, al·ludint que no influeixen en el resultat final de les votacions.

contador