ep votacio del parlament
Votació del ParlamentEUROPA PRESS

El Parlament ha aprovat aquest dimecres el finançament del referèndum als Pressupostos 2017, ja sigui un referèndum acordat amb el Govern central o un d'unilateral. Els comptes de la Generalitat han tirat endevant amb els vots dels diputats de Junts pel Sí i dos de la CUP. La resta de membres de la formació anticapitalsta s'han abstingut.

S'ha aprovat en un ple polèmic després del recent dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE), que va recollir que la disposició addicional 31 dels comptes sobre el referèndum és inconstitucional i vulnera l'Estatut, encara que sí va avalar la partida de de els comptes de 5,8 milions d'euros per a 'processos electorals'.

En la votació no han participat els diputats de PSC, Cs i PP -- els dos últims han aixecat la mà en senyal de protesta--, després que els lletrats de la cambra hagin advertit que votar aquesta disposició implicaria desobeir al Tribunal Constitucional (TC).

Els lletrats consideren que "la votació i eventual aprovació comportaria ignorar l'advertiment" que va fer el TC als membres de la Mesa del seu deure de paralitzar o impedir qualsevol votació relacionada amb el desplegament del full de ruta independentista.

Després d'aquesta nota dels lletrats, JxSí havia retirat la seva esmena a la disposició del referèndum, i havia anunciat el seu suport tant a la proposta de SíQueEsPot per finançar un referèndum pactat com a la iniciativa de la CUP a favor de la unilateralitat.

Noticias relacionadas

contador