• Abertis és propietària de les societats concessionàries d'autopistes de peatge i amb una participació significativa en Hispasat
  • "La petició d'autorització per part del Govern a la societat oferent no prejutja la decisió final que s'adopti sobre l’OPA", assegura l'executiu
ep deserna insistetener acuerdoestibadores
EUROPAPRESS

El Govern, a través dels ministeris de Foment (dirigit per Íñigo de la Serna) i Energia, Turisme i Agenda Digital (dirigit per Álvaro Nadal), ha formulat dos requeriments a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en considerar que Atlantia, empresa italiana que va llançar una OPA (oferta pública d'adquisició) sobre Abertis, ha d'obtenir la seva autorització perquè les accions de la companyia espanyola puguin ser transmeses.

  • 18,36€
  • 0,00%

L'Executiu defensa que, segons la legislació, Atlantia ha de sol·licitar la seva autorització per poder fer l'OPA, ja que la companyia és propietària de les societats concessionàries d'autopistes de peatge i amb una participació significativa en Hispasat.

D'aquesta manera, demana al regulador del mercat espanyol que "se solucioni el defecte provocat per la no sol·licitud d'autorització al Govern per part d'Atlantia", tal com ha expressat al comunicat enviat aquest dijous. I és que si "considera exigibles" tals autoritzacions.

"La petició d'autorització per part del Govern a la societat oferent no prejutja la decisió final que s'adopti sobre l’OPA"

Això sí, a la nota de premsa recorda que "la petició d'autorització per part del Govern a la societat oferent no prejutja la decisió final que s'adopti sobre l’OPA".

Els ministeris de De la Serna i Nadal es basen en la Llei 8/1972, de 10 de maig, de construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió i el Decret 215/1973, de 25 de gener, pel qual es va aprovar el plec de clàusules generals per a la construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió.

A més, el Govern espanyol critica al comunicat que Atlantia "ha demanat autoritzacions en tots els anteriors països on opera Abertis", excepte l'Executiu d'Espanya.

HOCHTIEF (ACS) SÍ QUE HA DEMANAT AUTORITZACIÓ

Així mateix, al comunicat s'indica que Hochtief, filial alemanya de la constructora espanyola ACS, "sí que ha demanat les autoritzacions als dos ministeris" i que, per això, s'està analitzant la seva sol·licitud "ara mateix" des del Govern.

Noticias relacionadas

contador