ep intervencion del presidente quim torra archivo
David Zorrakino - Europa Press

La consellera de Presidència i portaveu de Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha denunciat aquest divendres la "intromissió" de la Junta Electoral Central (JEC) després que ordenés la retirada de l'escó al president català, Quim Torra.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Budó ha assegurat que la JEC "no té competències" per decidir sobre la inhabilitació de Torra i ha justificat la continuïtat del president perquè "així ho va votar el Parlament" de Catalunya.

Després de l'interlocutòria de Tribunal Suprem d'aquest dijous, la JEC ha assenyalat que havia de "denegar la suspensió cautelar plantejada pel Parlament de Catalunya", de manera que va fer un pas més per executar la retirada de l'escó de Torra amb un requeriment exprés a Torrent.

"ÉS EL SUPREM QUE TÉ COMPETÈNCIA A DECIDIR, NO A LA JEC"

No obstant, per Budó la decisió del Suprem únicament ha "notificat la seva decisió de no anul·lar l'ordre de la JEC". "Legalment això és el que ha fet. Que no ho hagi suspès no vol dir que s'hagi dictat una sentència sobre la inhabilitació de Torra", ha sostingut.

En aquest context, la portaveu de la Generalitat ha apuntat que el TS ha de dictar sentència quan el Govern "hagi presentat el recurs de cassació". "En aquell moment pot dictar, però en aquest moment, no", ha insistit, per després afegir: "És al Suprem al qual competeix decidir, en cap cas li correspon a la Junta Electoral Central".

Finalment, Budó ha lamentat que "se segueixi judicialitzant la política" i que se segueixin "aplicant mesures de repressió". "És insostenible aquesta intromissió de competències. Hauríem de plantejar què està passant i per què la Junta Electoral Central està actuant així", ha tancat.

contador