ep uno de los incendios provocado por un vecino de cieza detenido
GUARDIA CIVIL

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà la declaració de zones greument afectades per una emergència de protecció civil, és a dir, zona catastròfica, tots els territoris que s'han vist afectats per grans incendis aquest estiu.

El cap de l'Executiu ha visitat les zones afectades per l'incendi de Begís, a Castelló, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, i ha mantingut una reunió amb els alcaldes dels municipis afectats.

La declaració dels territoris calcinats com a "zona catastròfica" facilitarà l'arribada de les ajudes als afectats per a les tasques de recuperació de danys en propietats i termes municipals.

El president ha recordat que aquest ha estat l'estiu més calorós des del 1961 i ha assenyalat que els grans incendis han afectat més de 223.000 hectàrees des del començament d'any i han desallotjat més de 270.000 persones.

Sánchez ha indicat que es troben davant d'incendis de "nova generació", cosa que exigeix ​​un replantejament en la manera de treballar-hi. Per això, ha demanat el suport de les diferents forces polítiques per tirar endavant el Reial decret llei mitjançant el qual es pretén enfortir el sistema nacional de protecció civil.

El president del Govern també ha fet referència a l'incident del tren que va quedar atrapat entre les flames de l'incendi de Begís perquè Renfe i Adif no havien estat advertits de cap alerta. En aquest sentit, ha demanat evitar fer "confrontació partidista" davant d'un fet que es troba en investigació judicial.

contador