mario-draghi 20210213101731

El Govern del primer ministre d'Itàlia, l'economista Mario Draghi, va aconseguir aquest dijous la seva investidura al Parlament, després de rebre la confiança a la Cambra dels Diputats, cosa que es donava per descomptat, ja que li donen suport totes les forces polítiques, excepte la ultradretà Germans d'Itàlia.

Van votar a favor 535 diputats, menys que els 556 del govern tècnic de Mario Monti en 2011; mentre que 56 ho van fer en contra (gairebé tots de Germans d'Itàlia, encara que no només), i hi va haver 5 abstencions.

La investidura es donava per descomptada, ja que el seu executiu compta amb el suport gairebé unànime del Parlament, a excepció de la ultradretana Germans d'Itàlia, però era interessant saber si tots els diputats del Moviment 5 Estrelles (M5S) el secundaven, després que 15 senadors s'expressessin dimecres en contra, cosal que els suposarà l'expulsió, segons informa Efe.

No va ser així, 16 diputats 'grillinos' van dir 'no' a Draghi, mentre que quatre se'n van abstenir i 12 no hi van participar, de manera que és previsible que també quedin fora del partit.

El govern de l'expresident del Banc Central Europeu (BCE) ja havia obtingut la confiança al Senat dimecres i aquest divendres Draghi tindrà la seva primera gran cita: la reunió telemàtica de líders del G7 sota la presidència del Regne Unit.

LA XACRA DE LA CORRUPCIÓ

Draghi ja havia pronunciat un ampli discurs dimecres al Senat durant el qual va defensar l'europeisme i les reformes, i aquest dijous es va limitar només a intervenir en el torn de rèplica, després del debat parlamentari.

L'expresident del BCE va apuntar a la corrupció com una xacra que castiga el teixit econòmic i va dir que lluitar contra ella serà un dels seus compromisos.

"Un país capaç d'atreure inversors, incloent-hi els internacionals, ha de defensar-se de la corrupció. Representen un perill d'ingerència criminal, també de les màfies, i un factor de desincentiu en el teixit econòmic pels efectes depressius sobre la competitivitat i la lliure competència", va exposar.

Va ser partidari del suport a les petites i mitjanes empreses en el seu procés de recuperació després de la crisi del coronavirus i ha subratllat que serà essencial afavorir la seva "internacionalització", per enfortir la seva competitivitat al mercat global.

Draghi va dir que salvaguardar la marca Itàlia serà també clau, així com proporcionar escuts a les pimes contra la competència deslleial.

contador