• Méndez de Vigo ha assenyalat que és la major convocatòria d'Espanya dels últims anys
  • El ministre ha assenyalat que aquesta convocatòria és "en benefici dels interessos de tots els catalans"
rueda de prensa de mendez de vigo tras el consejo de ministros

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres una convocatòria d'oposicions d'Educació a Catalunya per 2018. Aquestes oposicions són per cobrir 2.000 places de docents en Educació Infantil, Primària i Secundària. El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha destacat que no es convocaven oposicions en aquesta comunitat des de 2011.

Així mateix, també ha volgut ressaltar que és la major convocatòria d'Espanya dels últims anys i ha assegurat que es realitzen "en benefici dels interessos de tots els catalans".

Les sol·licituds per presentar-se a les oposicions han de presentar-se des de l'1 fins el 20 de desembre i les proves es realitzaran a l'abril de 2018. Del total de places, es reservarà un 5% per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Les places anunciades estan incloses a l'oferta d'ocupació pública parcial per a l'any 2017, entre les quals figuren 1.602 places per a Educació Secundària: 223 de matemàtiques, 201 d'anglès, 171 de llengua espanyola i literatura, 163 de geografia i història, 136 de llengua catalana, 121 de biologia i geologia, 111 de física i química i 107 d'orientació educativa.

A més, per a Primària i Infantil oferirà 373 places (205 d'anglès, 110 de música i 58 d'audició i llenguatge). La resta està destinada a Escoles Oficials d'Idiomes (14) i d'Arts Plàstiques i Disseny (11).

Aquesta convocatòria s'emmarca en l'acord del govern pel qual la Generalitat es comprometia a crear més de 7.000 llocs de funcionaris del sector sanitari, l'educatiu, de mossos d'esquadra i de bombers. L'aplicació de l'article 155 no ha posat en risc aquestes oposicions.

El procés selectiu serà l'habitual. Els aspirants hauran de realitzar dues proves eliminatòries. La primera, per exposar els seus coneixements sobre l'especialitat a la qual opten, constarà d'una part pràctica (70% de la nota) i una altra en què han de desenvolupar un tema per escrit entre els proposats a l'atzar per un tribunal (30%).

contador