ep la ministra de transportes movilidad y agenda urbana raquel sanchez comparece en una rueda de
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

El Consell de Ministres ha tirat endavant el bo jove per al lloguer, que inclou una ajuda d'una quantia de fins a 250 euros mensuals per a aquells que tinguin un contracte d'arrendament, siguin menors de 35 anys i tinguin uns ingressos anuals inferiors als 23.725,8 euros.

Així ho han donat a conèixer aquest dimarts després de la reunió la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que han explicat que l'aprovació d'aquest bo "suposarà un element important perquè l'habitatge deixi de ser un obstacle per a ells".

En concret, la renda mensual de l'habitatge serà de màxim 600 euros, excepte en algunes comunitats autònomes que es poden situar als 900 euros, i l'ajuda no es podrà cobrar durant més de dos anys. Això sí, podrà ser complementària a les ajudes atorgades per les CA sempre que no superi el 40% de la renda del lloguer, descomptat el bo. Als lloguers per habitació, el límit se situa en 300 euros, ampliable en determinats supòsits a 450 euros.

Podrà sol·licitar-se en un termini de "mes i mig o dos mesos màxim", ja que abans ha de ser consensuat amb les CA a la Conferència Sectorial, encara que la seva aplicació serà amb efecte retroactiu des de l'1 de gener. El Govern calcula que se'n podran beneficiar al voltant de 70.000 joves.

D'altra banda, el Govern també ha aprovat el Pla Estatal per a l'accés a l'Habitatge 2022-2025. La ministra d'Agenda Urbana ha recordat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) inclouen enguany una dotació de 345 milions d'euros i està previst que el pla sigui dotat fins al 2025 amb un total de 1.717 milions d'euros.

Aquest pla facilitarà ajuts a persones sense recursos, víctimes de violència de gènere, a qui hagi passat per un procés de desnonament o joves i fomentarà l'oferta d'habitatge de lloguer amb ajuts a arrendadors per pagar una assegurança de protecció de renda arrendatícia. L'assegurança impagada del lloguer té un límit del 5% de la renda anual. A més, amb l'objectiu de reduir la despoblació i millorar l'accés a l'habitatge per a joves, cuneta amb ajudes per a l'adquisició d'habitatge habitual i permanent a municipis o nuclis de població de menys de 10.000 habitants.

contador