sanchez ayuso portada

El Govern vol evitar la fugida del pont del Pilar publicant al BOE l'estat d'alarma a Madrid abans de les 15.00 hores d'aquest divendres, segons informa La Sexta. El moviment de l'Executiu té lloc després que segons la vicepresidenta, Carmen Calvo, fora impossible aconseguir un pacte amb Díaz Ayuso aquest dijous.

Tot seguit, Pedro Sánchez va decidir convocar un Consell de Ministres Extraordinari aquest mateix divendres per a aplicar com més aviat millor l'estat d'alarma en la capital.

Aquest Consell a penes ha durat mitja hora demostrant que en el Govern tenen pocs dubtes del següent pas a seguir a Madrid. El cim extraordinari ha tingut lloc davant la gran absència (almenys presencial) del mateix Sánchez, que es troba al costat del rei Felip VI en un viatge a Barcelona.

Des de la Sexta també apunten que el Govern ja té llest un desplegament de Policia i Guàrdia Civil en carreteres i localitats per a procurar que es compleix l'estat d'alarma. Cal recordar que, segons fonts de l'Executiu, l'estat d'alarma no serà com el gran confinament de març i el seu principal objectiu és impedir l'entrada i sortida de Madrid, excepte en casos justificats.

Noticias relacionadas

contador